Προς μίνι lockdown 3 περιοχές της χώρας

Στο επίπεδο 4, «κόκκινο» εντάσσονται τρεις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, με αποτέλεσμα να «φλερτάρουν» με μίνι lockdown.

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης, όπως φαίνεται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας για τη νόσο Covid-19 (https://covid19.gov.gr/covid-map/) ο οποίος επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα.

Ακόμη, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη, παραμένουν στο «κόκκινο» οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Αργολίδας ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας που ήταν στο επίπεδο 4, πέφτει στο επίπεδο 3, δηλαδή στο «πορτοκαλί».

ΧΑΡΤΗΣ

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη σε όσες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο 4, «κόκκινο» ισχύουν τα εξής ειδικά τοπικού χαρακτήρα μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο στις 06:00 το πρωί ωστόσο εκκρεμεί η έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ.

Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής  lockdown στη Θεσσαλονίκη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα μπει σε καθεστώς lockdown η Bόρεια Ελλάδα απάντησε τα εξής: 

“Στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε εκτεταμένες επαφές με αυτοδιοικητικούς , με υγειονομικούς , με φορείς της πόλης προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα”. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, “δεν είμαστε μπροστά σε lockdown. Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το να πάμε σε lockdown σαν και αυτά που είχαμε  συνηθίσει στο παρελθόν” και συμπλήρωσε: 

“Γνωρίζετε  ότι κατά καιρούς όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση σε μεγέθη της πανδημίας επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε εκεί τώρα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που κάναμε ήταν να επισημάνουμε  την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, έγιναν οι απαραίτητες συσκέψεις και συνεργασίες  και με τους υγειονομικούς για το σύστημα υγείας. Και  αυτή είναι μια προσπάθεια που η κυβέρνηση θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα,  να επισκέπτεται δηλ. επί τόπου περιοχές  κυρίως εκεί που τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και χρειάζεται μια περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση  για να αυξήσουμε τα ποσοστά”. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ