Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για το ενδεχόμενο νέου lockdown

Διψήφια διαφορά διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, η “Ελληνική Λύση” με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Οι “Έλληνες” συγκεντρώνουν 1,5%, στο “άλλο κόμμα” τοποθετείται το 7% των ερωτηθέντων, το 5% είναι στο “Λευκό, άκυρο, αποχή”, ενώ 8% παρουσιάζονται αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (6%), “Ελληνική Λύση” (4,5%), ΜέΡΑ25 (3%), “Έλληνες” (1,5%), με το “άλλο κόμμα” απαντούν 7,5% των ερωτηθέντων, ενώ 9% είναι οι αναποφάσιστοι.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 40%, ακολουθεί το “κανένας από τους δύο” στο 30%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 26% με 4% να τοποθετείται με το «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Τέσσερις στους δέκα βλέπουν lockdown

Τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες βλέπουν ως πιθανό ένα γενικό lockdown. Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν είναι πιθανός ένας νέος γενικός περιορισμός-lockdown, το 12% απαντά «σίγουρα ναι» και το 28% τοποθετείται με το «μάλλον ναι».

«Μάλλον όχι» απαντά το 37%, 9% «σίγουρα όχι», ενώ 14% είναι στο «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Όσον αφορά τον κύριο λόγο που δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν όσοι απάντησαν «ποτέ», το 40% εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, το 19% από αντίδραση στην πίεση, το 16% υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά, το 11% για θρησκευτικούς λόγους, το 7% απαντά ότι δεν τον ανησυχεί ο κορονοϊός, το 5% αναφέρει ότι δεν του το επιτρέπει θέμα υγείας ενώ 2% των ερωτηθέντων επικαλείται αδιευκρίνιστο λόγο.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 22092021-FINAL

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ