Στο εδώλιο ξανά οι υπεύθυνοι για το ναυάγιο του Sea Diamond

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά θα καθίσουν ξανά τρία άτομα για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond της εταιρείας Louis Cruises, που βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, στη Σαντορίνη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄  αριθμ. 63/2105 απόφασή του έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα και αναίρεσε μερικά την Εφετειακή απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά είχαν καταδικαστεί ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας και ο ανθυποπλοίαρχος ενω υποχρεώθηκε σε χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς το Δήμο Θήρας το Λιμενικό Ταμείο. 

Οι καταδικασθέντες άσκησαν αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης και ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι  καλώς καταδικάστηκε ο Πλοίαρχος για παραμέληση διάσωσης ναυτιλιακών εγγράφων ενω αναίρεσε κατά  τα λοιπά την εφετειακή απόφαση, κρίνοντας ότι δεν έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Συντάγμα.

Ως εκ τούτου το Ανώτατο Δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση για να δικαστεί και πάλι από το Εφετείο Πειραιά.

 

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τον μαθητή που κρέμασαν στη μπασκέτα

Σε έξαρση η γρίπη – 25 οι νεκροί 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ