Στο εδώλιο ο χειρουργός για τα «φακελάκια» – «Ποτέ μου δεν μου ζήτησε μίζα, ήθελα και του έδωσα»

Σήμερα Πέμπτη ξεκινά η δίκη του γιατρού, ο οποίος κατηγορείται ότι λάμβανε «φακελάκια» από συγγενείς ασθενών. Πρόκειται για έναν γνωστό και έμπειρο χειρουργό, διευθυντή κλινικής δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας, ο οποίος, φαίνεται σε βίντεο να βάζει στην τσέπη του «φακελάκια», σύμφωνα με το Mega. Ο γιατρός βρίσκεται υπό το «καθεστώς» πειθαρχικής ποινής, έως ότου βγει η δικαστική απόφαση.

«Ποτέ μου δεν μου ζήτησε μίζα. Ποτέ, ποτέ, ποτέ των ποτών. Ήθελα και του έδωσα γιατί έκανε τη μάνα μου καλά. Κι έτσι οφείλουμε να κάνουμε πάντα, όταν είμαστε ευχαριστημένοι. Και δεν είμαι η πρώτη. Όλος ο κόσμος νομίζω… στα δημόσια νοσοκομεία», λέει η συγγενής ενός ασθενή στον τηλεοπτικό σταθμό. Η σοκαριστική παραδοχή, δείχνει το πώς έχει εγγραφεί ανεξίτηλα στη συνείδηση πολιτών αυτή η «υποχρέωση» προς τους γιατρούς.

Τι υποστήριξε ο ίδιος ο χειρουργός

Ο ίδιος ο γιατρός, που κατηγορείται ότι λάμβανε έξτρα χρήματα και «μαύρα» από ασθενείς ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «ουδέποτε απαίτησα χρήματα για επέμβαση που πραγματοποίησα. Οι συγγενείς των ασθενών μου προσέφεραν από μόνοι τους τα χρήματα, λέγοντάς μου να μην τα θεωρήσω ‘φακελάκι’ αλλά αντιθέτως ότι μου τα προσφέρουν για να ένα γεύμα ‘στην υγειά’ του ασθενούς που χειρούργησα».

Η συγγενής ασθενούς που ο συγκεκριμένος γιατρός χειρούργησε, είναι κατηγορηματική. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό όσον αφορά εκείνον. Αντίθετα, όπως λέει η ίδια στο LIVE NEWS, υπάρχουν άλλοι οι οποίοι το «φακελάκι»… το απαιτούν. «Πολλοί εκεί μέσα ζητούσαν κάτι τρελά ποσά. Άλλος γιατρός ζητούσε ποσά και έγινε μπροστά στα μάτια μου. Η γυναίκα που ήταν δίπλα στη μάνα μου. Της ζητούσαν 6 χιλιάρικα για να την χειρουργήσει. Σε δημόσιο νοσοκομείο. Αν έχετε τον Θεό σας».

Σε άλλη περίπτωση, το… «φακελάκι» στον συγκεκριμένο γιατρό του το «σύστησε» άλλος γιατρός από το ίδιο νοσοκομείο. «Μας τον σύστησε κάποιος συνάδελφός του γιατρός που ήταν εκεί. Και… δεν καταλαβαίνετε τώρα; Κι εμείς τώρα, θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε… του είπα όμως, εγώ, του άλλου του γιατρού, του λέω ‘τι να κάνω;’. Μου λέει ‘βάλε αυτά στον φάκελο’. Γιατί ήξερε κι αυτός ο κύριος ότι ‘τα παίρνει’ αυτός. Και… του δώσαμε έναν φάκελο με ορισμένα χρήματα».

Μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή, η Αγγελική Κυρίτση, συγγενής ασθενούς, επανέλαβε πως «εγώ έδωσα χωρίς να μου ζητήσει. Μου είπε ίσα ίσα τι είναι αυτά που λες είσαι σε δημόσιο νοσοκομείο».

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ