Στο εδώλιο για την πρωτοφανή κακοποίηση αλόγων στον Ασπρόπυργο – Σοκαριστικές εικόνες και καταγγελίες

Δικάζονται την Παρασκευή (29/10) στο Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι ιδιοκτήτες μονάδας εμπορίας ιπποειδών στην περιοχή Ασπρόπυργου-Ελευσίνας, μετά από μηνύσεις και καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων για συστηματική κακοποίηση και χρόνια εγκατάλειψη των ζώων.

Tης Άννας Κανδύλη

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες η μονάδα δεν τηρεί τους υγειονομικούς κανόνες ή τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχει στην κατοχή της με σκοπό το εμπόριο.

Οι φωτογραφίες που περιέχονται στη δικογραφία απεικονίζουν σκελετωμένα ιπποειδή σε έναν χώρο με μπάζα, βρώμικο, χωρίς νερό αφού η περιοχή δεν υδροδοτείται, ανάμεσα τους ένα νεκρό καμένο άλογο, δεμένα ζώα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες, μια αποθήκη χωρίς παράθυρα και μέσα δεμένα σε τοίχους διάφορα ιπποειδή.

Ανάμεσα στα ζώα ένα κλουβί με μια γερακίνα σε άθλια κατάσταση και μέσα στο κλουβί νεκρά ζώα με τα οποία προφανώς την τάιζαν.

«Σέρνεται» η υπόθεση

Η υπόθεση έχει αναβληθεί πολλές φορές ως σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες έγιναν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis) το 2016 προκαλώντας την παρέμβαση της αρμόδιας εισαγγελέως πρωτοδικών για την προστασία των ζώων.

Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την δικαιοσύνη και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Όπως δηλώνει ωστόσο η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρήνη Μολφέση, “δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ