Άλογα έφτασαν στην πλατεία της Βαρυμπόμπης για να ξεφύγουν από τη φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Ασύλληπτες εικόνες κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στην κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τις φλόγες να είναι σε απόσταση αναπνοής.

Άλογα από ιππικούς ομίλους της περιοχής κυκλοφορούν στους δρόμους. Τρέχουν τρομαγμένα στην πλατεία και είναι χαρακτηριστικό πως αντιδρούν ακόμη και στην προσπάθεια των κατοίκων να τα ηρεμήσουν προσφέροντας τους λίγο νερό.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εδώ και τρεις ώρες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης των άλογων που βρίσκονται σε ιππικούς ομίλους της Βαρυμπόμπης. Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Σταυρουλάκης, του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Βαρυμπόμπης που συστεγάζεται με τον ιππικό όμιλο Mega Sport, όλα τα άλογα της περιοχής από τους ιππικούς ομίλους που έχουν πρόβλημα λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται αυτή την ώρα εκεί και απομακρύνονται με φορτηγά με προορισμό το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Εκεί βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 45 άλογα, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί ακόμα 50, όπως εξηγεί ο κ. Σταυρουλάκης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, μερικά από τα άλογα που έχουν διασωθεί δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά είναι αισιόδοξος ότι θα επανέλθουν γρήγορα σε καλή κατάσταση καθώς απομακρύνονται από την περιοχή, όπου, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη όσο περνάει ώρα λόγω του καπνού και της στάχτης στην ατμόσφαιρα.

Ο κ. Σταυρουλάκης εκτιμά ότι σε περίπου 2 με 3 ώρες θα έχουν καταφέρει να απομακρύνουν όλα τα διασωθέντα άλογα από την περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ