Στη φυλακή ο αστυνομικός και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Διαφθοράς, ο αστυνομικός και άλλα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση της δράσης του κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αττική, στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, οδηγούνται στη φυλακή.

Στη μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε περισσότερες από 12 ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα, οι πέντε κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ για δύο άτομα, έναν 45χρονο από τη Σπάρτη και μία 34χρονη, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων: της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση χιλίων ευρώ στον καθένα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι φέρεται να αρνούνται τη δράση που τους αποδίδεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, με την πλειονότητά τους να υποστηρίζουν πως είναι χρήστες και όχι έμποροι ναρκωτικών. Αυτό φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια και ο 31χρονος γιος πρώην ευρωβουλευτή με καταγωγή από τη Θεσσαλία. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται πως είχε εισχωρήσει στο κύκλωμα εν αγνοία των ανωτέρων του, με σκοπό να καταφέρει να το εξαρθρώσει.

Στην υπόθεση είναι εμπλεκόμενος άλλος ένας αστυνομικός, ενώ καταζητούνται δύο πρόσωπα, ο ένας εκ των οποίων φαίνεται να είχε αρχηγικό ρόλο.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ