Στη φυλακή 65χρονος που ασέλγησε σε ανήλικα κορίτσια- Τα ερωτικά μηνύματα που τους έστελνε

Σε κάθειρξη δέκα ετών, χωρίς αναστολή, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου έναν 65χρονο από την Λάρισα, ο οποίος επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.

Ο 65χρονος φέρεται να έστελνε μηνύματα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ανήλικες, όπως «αγαπησιάρα», «είσαι χαδιάρα», χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ.

Χθες, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής σε ανήλικους και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 χρόνων, χρηματική ποινή 70.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 8 χρόνια. Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 65χρονος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος από την Λάρισα, να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικο, που συμπλήρωσε τα 10 αλλά όχι τα 15 έτη, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 15 έτη κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση φέρεται να εξελίχθηκε στη Λάρισα το πρώτο εξάμηνο του 2014, με τον 65χρονο να κατηγορείται ότι προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με τέσσερις ανήλικες κοπέλες.

Καταθέτοντας χθες στο ΜΟΔ η μητέρα της μιας εκ των τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το προφίλ της κόρης της στο FB ήταν «ατακτούλα», πως ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως ψυχολόγος και ότι έκανε ψυχανάλυση με φράσεις σεξουαλικού περιεχομένου… Ο 65χρονος φέρεται να ζητούσε συνάντηση με την ανήλικη και όταν η μητέρα τα ανακάλυψε όλα αυτά, τα συγκέντρωσε και τα έστειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ τα κατέθεσε και στην Εισαγγελία Λάρισας. «Θέλω να σε κάνω γυναίκα μου» πρόσθεσε η μάρτυρας, πως έγραψε ο 65χρονος προς την ανήλικη κόρη της σε ένα από τα μηνύματά του. Επίσης το Πάσχα εκείνης της χρονιάς είχε βρει στην τσάντα της κόρης της 100 ευρώ και επειδή δεν της έδινε χρήματα, υποπτεύτηκε πως κάτι συνέβαινε. Ακόμη κατέθεσε στο Δικαστήριο πως η κόρη της είχε πάει τρεις φορές με μια φίλη της στο σπίτι του 65χρονου και έφαγαν.

Η μητέρα άλλης ανήλικης που φέρεται να είχε πέσει θύμα του 65χρονου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος έκανε άσεμνα σχόλια, πως είχε μιλήσει με την κόρη της και έμαθε πως είχαν πάει τρεις φορές στο σπίτι του 65χρονου, τις είχε δώσει χρήματα και ψώνισαν ρούχα. Επίσης είχε μάθει πως είχε αποπειραθεί να τις θωπεύσει, αλλά αυτές είχαν αρνηθεί, ενώ τη μία από τις ανήλικες την είχε μεταφέρει με το ΙΧ του στα Φάρσαλα. Ακόμη πρόσθεσε πως ο πατέρας της είχε πάει και είχε βρει τον κατηγορούμενο, μόλις έμαθαν τις συνέβαινε με την ανήλικη κι εκείνος είχε ζητήσει συγνώμη και να μην προχωρήσει η μήνυση. «Το προφίλ του κατηγορούμενου δεν είχε εικόνα και ήταν ύποπτο με νεαρές γυναίκες. Έγραφε ερωτικά μηνύματα στα παιδιά, όπως ελάτε όλες μαζί», ανέφερε η μητέρα.

Ο πατέρας μιας ανήλικης κατέθεσε ότι η κόρη του του είχε εκμυστηρευτεί, πως ο 65χρονος της είχε ζητήσει να του κάνει στοματικό έρωτα, ωστόσο στον παππού της που είχε πάει και τον είχε βρει τον κατηγορούμενο, είχε δηλώσει πως δεν είχε συναντήσεις με τις ανήλικες.

Αντίθετα ο πατέρας άλλης ανήλικης κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι τα μηνύματα στον 65χρονο τα έστελνε η πρώην σύζυγός του και όχι η κόρη του… Στη διάρκεια της κατάθεσης ο μάρτυρας εκνευρίστηκε και η πρόεδρος ζήτησε την αποχώρησή του από την αίθουσα, για να επιστρέψει αργότερα και να ολοκληρώσει την κατάθεσή του. Επίσης στο Δικαστήριο κατέθεσαν οι γονείς άλλης ανήλικης, αλβανικής υπηκοότητας, που μάλιστα είχαν οικογενειακές σχέσεις με τον κατηγορούμενο, που είχε ζητήσει να βαφτίσει και τη μια τους κόρη, μία από τις τέσσερις ανήλικες που φέρονται ως θύματά του. Μάλιστα την ανήλικη φέρεται να είχε γνωρίσει ο 65χρονος, όταν αυτή είχε τραγουδήσει τα κάλαντα, στην δημόσια υπηρεσία όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος…

Απολογούμενος ο 65χρονος ζήτησε συγνώμη, χαρακτήρισε κατασκευασμένες τις περισσότερες κατηγορίες εναντίον του, γιατί συνεννοήθηκαν οι τέσσερις ανήλικες μεταξύ τους. Επίσης ανέφερε πως ήθελε να βοηθήσει τη μία ανήλικη, καθώς βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω χωρισμού των γονέων της, γιατί δεν είχε μπουφάν, είχε φθαρμένα παπούτσια και σπασμένο κινητό… Της είχε δώσει χρήματα, για να την βοηθήσει και είχε τηλεφωνήσει στους γονείς της. Για την επίσκεψη στο σπίτι του των ανήλικων είπε πως είδε ξαφνικά και τις τρεις μαζί. Πρόσθεσε πως τις είχε διώξει και κατέληξε πως η υπόθεση είναι μία σκευωρία, για να του αποσπάσουν χρήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, που ανέφερε πως πάσχει και από σύνδρομο μεταπολυομυελίτιδας με εικόνα τετραπληγίας αορίστου χρόνου με ποσοστό αναπηρίας 90%.

Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας μίλησε για θράσος του κατηγορουμένου, για χρήματα που έδινε και παρατήρησε πως και οι τέσσερις ανήλικες ήταν παιδιά οικογενειών με ιδιαιτερότητες , πως ο 65χρονος είχε απλώσει τα δίχτυα του μέσω FB, πως θώπευε τις ανήλικες και τις έκανε προτάσεις με σεξουαλικό σκοπό. Επίσης ο Εισαγγελέας ζήτησε να επιστραφεί η υπόθεση στην Εισαγγελία Λάρισας, αναφορικά με ψευδορκία ενός εκ των μαρτύρων, πατέρα της μιας ανήλικης, που φέρεται να είχε δηλώσει άνεργος, ενώ χθες στο Δικαστήριο ανέφερε πως δεν έχει οικονομικό πρόβλημα…Πηγή: e-thessalia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ