Στάθης Παναγιωτόπουλος: Αρχίζει η δίκη την Τετάρτη – Η ανάκτηση των ψηφιακών αποτυπωμάτων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει τις επόμενες ημέρες ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Στάθης Παναγιωτόπουλος, με την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης μέσω διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ερωτικού περιεχομένου.

του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η υπόθεση, η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη δράση του 58χρονου, ο οποίος αναρτούσε βίντεο και φωτογραφίες με τις επαφές που είχε με τις κατά καιρούς ερωτικές του συντρόφους.

Η μήνυση σε βάρος του από την πρώην σύντροφό του είχε κατατεθεί από το 2019, ωστόσο λόγω της πανδημίας η δίκη λάμβανε συνεχώς αναβολές. Ολα ξεκίνησαν, όπως καταγγέλλει η 30χρονη γυναίκα, όταν η ίδια ενημερώθηκε από μια φίλη της πως «πρωταγωνιστεί» σε βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Αμέσως της μπήκαν υποψίες και ξεκίνησε την αναζήτηση στις ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού.

Προς έκπληξή της διαπίστωσε πως και άλλα βίντεο με τις προσωπικές στιγμές της είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Στ. Παναγιωτόπουλου, με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να την προσεγγίσει προκειμένου να τα βρουν εξωδικαστικά, λέγοντάς της ότι μετάνιωσε. Ωστόσο, η ίδια δεν απέσυρε τη μήνυσή της θεωρώντας ότι έχει ήδη υποστεί βλάβη.

Η 30χρονη, από την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε ότι διέρρευσαν τα βίντεο στο διαδίκτυο, γνώριζε πως ανέβηκαν από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, καθώς ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο υλικό. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, εντύπωση της προκάλεσε το γεγονός πως στο βίντεο διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά σημεία από το σπίτι του παρουσιαστή. Αρχικά είχαν αναρτηθεί σε σελίδες πορνογραφικού υλικού τρία βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσε, ενώ, αμέσως μετά τη μήνυση που κατέθεσε, ανέβηκε στο διαδίκτυο και τέταρτο βίντεο.

«Το πρώτο βίντεο ανέβηκε το 2016 ενώ είχαμε σχέση, απλώς εγώ δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι να μου το πει η φίλη μου. Οταν έκανα τη μήνυση διέφυγε του αυτοφώρου, δεν ξέρω, δεν ενημερώθηκε; Γιατί, ενώ είχα κάνει τη μήνυση, ανέβηκε και τέταρτο βίντεο με εμένα», καταγγέλλει το θύμα.

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Καταγγελίες

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες εις βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, μετά τις αρχικές αποκαλύψεις για τη δράση του ραδιοφωνικού παραγωγού. Οι καταγγελίες έκτοτε πληθαίνουν με πολλές γυναίκες να έχουν ήδη καταθέσει τη δική τους ιστορία που αφορά revenge porn, αποδεικνύοντας από τις μαρτυρίες τους πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Τον Δεκέμβριο, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, έπειτα από τις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος του συνολικά άλλες τρεις γυναίκες, με τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχε ερωτικό δεσμό και είδαν τον εαυτό τους να φιγουράρει σε βίντεο στο διαδίκτυο, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, αφού πρώτα του ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί μία από τις γυναίκες που υπέβαλαν μήνυση εναντίον του κατηγορουμένου για τη δημοσιοποίηση προσωπικών τους στιγμών στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, με δηλώσεις του στη Realnews αναφέρει ότι ο κύκλος των αποκαλύψεων για τον Στ. Παναγιωτόπουλο δεν έχει ακόμα κλείσει.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε δύο ανώνυμα emails από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι και οι ίδιες έχουν πέσει θύματα του παρουσιαστή, ενώ παράλληλα έχει έρθει σε επαφή με μια ακόμη γυναίκα, η οποία σκέφτεται να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να ελέγξει αν έχει αναρτηθεί και δικό της πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο.

«Ψηφιακά αποτυπώματα»

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ανάκτηση των ψηφιακών αποτυπωμάτων και των διαγραμμένων στοιχείων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι του ραδιοφωνικού παραγωγού. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος θεωρούν ότι το υλικό που θα ανακτήσουν θα δώσει σημαντικές απαντήσεις για τη δράση του Στ. Παναγιωτόπουλου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ