Στα χέρια της ΕΛΑΣ εγκληματική ομάδα για ανθρωποκτονίες και διαρρήξεις – ΦΩΤΟ

Η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές σε σπίτια και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η ΕΛΑΣ συνέλαβε 7 μέλη της σπείρας κακοποιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έξι από τους επτά συλληφθέντες είναι υπήκοοι Αλβανίας και ο έβδομος είναι ημεδαπός, ενώ ένα άλλο μέλος της ομάδας, υπήκοος Αλβανίας, είναι έγκλειστος των Φυλακών για ληστείες.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν δύο ανθρωποκτονίες, δύο ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, μία κλοπή και ένας εμπρησμός οχήματος.

Από την επιχείρηση της Αστυνομίας  κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι ρεπλίκα, μία καραμπίνα, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων και κινητών τηλεφώνων, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Η πολυμελής εγκληματική ομάδα συνελήφθη  τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ανθρωποκτονιών με πρόθεση, των ληστειών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, του εμπρησμού, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Το ιστορικό της δράσης της εγκληματικής ομάδας.

Τα μέλη της εγκληματικής σπείρας, από διετίας περίπου, είχαν συστήσει την ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε σπίτια, καθώς και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι δράστες έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (όπλα, οχήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες κλπ) διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφαιρούσαν από τα θύματά τους χρήματα και κοσμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη βιαιότητα, μη διστάζοντας ακόμα και να δολοφονήσουν τα θύματα τους, ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές και κάρτες σύνδεσης μόνο για λίγες ημέρες, μέχρι την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων.

Η εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει:

Στις 12-3-2015 στην Ελευσίνα την ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού και τη ληστεία σε βάρος της συζύγου του.

Στις 6-10-2015 στον Ασπρόπυργο τη ληστεία και ανθρωποκτονία 75χρονης ημεδαπής.

Στις 10-3-2015 στα Σπάτα τη ληστεία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού.

Στις 15-8-2015 στον Ασπρόπυργο της ληστεία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού.

Στις 15-8-2015 στον Ασπρόπυργο την απόπειρα ληστείας σε βάρος 75χρονης ημεδαπής.

Στις 6-10-2015 στον Ασπρόπυργο τη ληστεία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού και της 43χρονης συζύγου του.

Στις 12-3-2015 στα Γλυκά Νερά τον εμπρησμό Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας  ημεδαπού.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη 44χρονος για βιασμό 14χρονης στην Πάτρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ