“Στα σκαριά” ελληνικά εμβόλια κατά του κορονοϊού – Οι συζητήσεις για εξαγορά πατέντας

Με δύο αμερικανικές εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών για εμβόλια κατά του κορονοϊού συζητά η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται σε “ανοιχτή γραμμή” επικοινωνίας και προχωρημένες συζητήσεις με δύο μεσαίου μεγέθους αμερικάνικες εταιρείες που έχουν ξεκινήσει κλινικές μελέτες για την ανακάλυψη εμβολίων τύπου mRNA και παρακολουθεί στενά την πορεία των ευρημάτων.

Η νέα πρωτοβουλία για την απόκτηση της σχετικής πατέντας έρχεται στη σκιά των ανησυχιών που εκφράζονται από ειδικούς επιστήμονες για την αύξηση των κρουσμάτων και την πιθανότητα εμφάνισης τέταρτου κύματος της πανδημίας το φθινόπωρο, με επίκεντρο τη μετάλλαξη Δέλτα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μελετών και την έκδοση του σχετικού πορίσματος για τον βαθμό αποτελεσματικότητάς τους.

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, αρωγός στην προσπάθεια, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, μπορεί να σταθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και συγκεκριμένα τα κονδύλια ύψους 250 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να κατευθυνθούν τα επόμενα χρόνια στην εσωτερική αγορά για την έρευνα και ανάπτυξη διαφοροποιημένων προϊόντων. Πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση αναφέρουν πως τα ευρωπαϊκά χρήματα αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καλυφθεί μέρος των χρηματοδοτικών αναγκών και να μετριαστεί το κόστος του εγχειρήματος, το οποίο ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ