Κικίλιας: Χθες κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για εμβόλιο – Τι είπε για τοπικά lockdown και Τσιόδρα

“Η μετάλλαξη αυτή μεταδίδεται γρήγορα και εύκολα. Οι επιστήμονές μας λένε ότι θα επικρατήσει και εδώ. Είναι κάτι που μας απασχολεί” δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι “καθώς ανεβαίνουν κι άλλο οι αριθμοί των εμβολιασμένων, αυτή είναι η προσπάθειά μας, θεωρούμε ότι δεν θα έχουμε γενικευμένα μέτρα. Τοπικά και κατά περίπτωση θα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με τους κανόνες δημόσιας υγείας, αλλά και με σεβασμό στους συμπολίτες μας που εργάζονται και αγωνιούν”.

Επίσης παρουσίασε στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμούς κατά τη χθεσινή ημέρα. “56.000 πολίτες έκλεισαν χθες ραντεβού για πρώτη δόση εμβολιασμού, εκ των οποίων οι 13.500 είναι νέοι ηλικίας 18-24 ετών. Είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο. Είχαμε 56.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση” περιέγραψε.

“Μέχρι τέλος καλοκαιριού 70% επί των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν, είναι πολύ εφικτός στόχος. Ούτε υπεραισιόδοξα μηνύματα και αίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει” συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις μάσκες απάντησε ότι “η επιτροπή εισηγήθηκε να αφαιρεθεί η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, να υπάρχει μάσκα μαζί μας σε περίπτωση πολυκοσμίας κτλ. Ούτε κάτι λιγότερο, ούτε κάτι περισσότερο από αυτό. Οι εισηγήσεις τις επιτροπής γίνονται δεκτές, η κυβέρνηση αποφασίζει”. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο μέλλον.

“Ακούμε τους ειδικούς, σεβόμαστε την επιστήμη” υπογράμμισε.

“Εγώ τον βλέπω κάθε ημέρα. Νομίζω ο καθηγητής Τσιόδρας έχει συμβάλει σε όλη αυτή την προσπάθεια και έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στο επιστημονικό κομμάτι. Πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτικότητα του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Ο κ. Τσιόδρας έχει συμβάλει καθοριστικά στην έκβαση αυτής της πανδημίας με την επιστημοσύνη του” είπε ο κ. Κικίλιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ