Σπύρος Μπιμπίλας – Αλέξης Κούγιας: Από τις δηλώσεις, στα εξώδικα και τις μηνύσεις

Σε νέα διάσταση περνάει ο πόλεμος ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Σπύρο Μπιμπίλα. Ύστερα από τις εκατέρωθεν δηλώσεις φαίνεται ότι ήρθε και η ώρα των δικαστηρίων για να λύσουν τις διαφορές τους.

Αρχικά όπως έγινε γνωστό, με εξώδικο αποφάσισε να απαντήσει στον Αλέξη Κούγια ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, κατηγορώντας τον ποινικολόγο για “συκοφαντική, εξυβριστική και προσβλητική” συμπεριφορά κατά της προσωπικότητας του.

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Ιωάννης Απατσίδης – Έλλη Ρούσσου, τονίζεται πως ο Αλέξης Κούγιας “επιχειρεί να χαλκεύσει στοιχεία και να επιφέρει, με ύβρεις, ψεύδη και διαβολές, αδιανόητες επιθέσεις”, κατά του Σπύρου Μπιμπίλα.

Πιο συγκεκριμένα, στη γραπτή τους ανακοίνωση οι πληρεξούσιοι δικηγόροι αναφέρουν πως “το μέτρο της Αλήθειας και το Ύψος του Νόμου είναι σταθερό και ανυπέρβλητο εμπόδιο, για όποιον επιχειρεί να χαλκεύσει στοιχεία και να επιφέρει, με ύβρεις, ψεύδη και διαβολές, αδιανόητες επιθέσεις.

Ως Πληρεξούσιοι Δικηγόροι του κ. Σπύρου Μπιμπίλα, Ηθοποιού και Προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας να υπενθυμίζουμε αυτή την Αρχή, έναντι του οιουδήποτε, που την παραβιάζει.

Δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα του εντολέως μας, κ. Μπιμπίλα, για την προάσπιση της προσωπικότητάς του, αλλά και του Θεσμού, τον οποίο υπηρετεί.

Γι’ αυτό σήμερα επιδόθηκε εξώδικη δήλωση προς τον δικηγόρο, Αλέξιο Κούγια, για όλες τις κατά καιρούς συκοφαντικές, εξυβριστικές και προσβλητικές της προσωπικότητας του εντολέως μας, κ. Μπιμπίλα, δηλώσεις και συνεντεύξεις του, και θα ακολουθήσουν και όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής”.

Η απάντηση

Άμεση ήταν η απάντηση ου Αλέξη Κούγια, μέσω ανακοίνωσης των συνεργατών του δικηγορικού γραφείου του. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Εμείς οι συνεργάτες του γραφείου Κούγια πληροφορηθήκαμε σήμερα το περιεχόμενο ενός άκρως συκοφαντικού δελτίου τύπου, με το οποίο δύο συνάδελφοί μας δικηγόροι αποδίδουν στον κ. Κούγια διάφορες παράνομες συμπεριφορές.

Είμαστε έκπληκτοι με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου δελτίου τύπου, γιατί δεν ενθυμούμεθα καμία παράνομη συμπεριφορά του κου Κούγια εις βάρος ουδενός εκ των δύο δικηγόρων, από τους οποίους η μια μας είναι παντελώς άγνωστη, αφού ουδεμία ομοδικία ή αντιδικία είχαμε μαζί της, ενώ όσον αφορά τον άλλο δικηγόρο, εκκρεμούν εις βάρος του εκ μέρους του κου Κούγια αιτήματα πειθαρχικής διώξεώς του, αλλά και προσφυγή στα αστικά δικαστήρια για αναρτήσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κου Κούγια.

Όσον αφορά τον Σπύρο ΜΠΙΜΠΙΛΑ και το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αλλά και την ενέργεια τους στις εκλογές του σωματείου να συγκεντρώνουν υπογραφές εις βάρος του κου Κούγια κάτω από ένα πλήρως συκοφαντικό κείμενο, με αιτία την υπεράσπιση του κου Κούγια στην υπόθεση Λιγνάδη, της οποίας το αποτέλεσμα τούς καταστεναχώρησε και τους εξέθεσε, τόσο ο κ. Κούγιας, όσο και ο κ. Λιγνάδης ετοιμάζουν μηνύσεις και αγωγές για οποιονδήποτε τούς συκοφάντησε, τις οποίες, λόγω του μεγάλου αριθμού των, τις επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα κατατεθούν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ