Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους

Περισσότερους από 17 ηλικιωμένους στην Αττική είχε εξαπατήσει πολυμελής σπείρα, που με διάφορους τρόπους κατάφερνε να μπαίνει στα σπίτια τους και να τους αρπάζει χρήματα και χρυσαφικά, με την άξια των κλοπιμαίων να αγγίζει τις 80.000.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν 14 μέλη ενώ αναζητούνται ακόμη 9 συνεργοί τους. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Άνω Λιοσίων σε πέντε σπίτια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετική μέθοδο και πρόσχημα, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία εξαπατούσαν, παρουσιάζοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά και τους αποσπούσαν χρήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ έμπαιναν στα σπίτια τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά καθώς και άλλα αντικείμενα. Τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν πολλές φορές να ασκούν σωματική βία και να απειλούν με μαχαίρια τους ηλικιωμένους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρυσαφικά και χρήματα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα διαμερίσματα των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι REPLICA και έξι φυσίγγια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ