Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών: Η ακριβή ζωή και το πλούσιο πελατολόγιο – Η «αλανιάρα» και ο «κουμπάρος»

Λάτρεις της μεγάλης ζωής ήταν οι έμποροι ναρκωτικών που είχαν το μονοπώλιο της ηρωίνης στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι κυκλοφορώντας με πανάκριβα αυτοκίνητα.

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε οκτώ μέλη της σπείρας, της οποίας τα κέρδη εκτιμώνται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ. Όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τα μέλη της σπείρας έκαναν διακοπές σχεδόν όλο το καλοκαίρι στα νησιά. Κυκλοφορούσαν φορώντας πανάκριβα ρολόγια, έτρωγαν σε επίχρυσα πιάτα, όμως χωρίς να εμφανίζουν κάποια επαγγελματική ιδιότητα.

Από τις σημειώσεις που βρήκε η Αστυνομία κατά τη σύλληψη των οκτώ ατόμων, η σπείρα είχε πλούσιο πελατολόγιο. Εντόπισαν 60 διαφορετικές κωδικές ονομασίες πελατών, οι οποίοι αγόραζαν δύο ή τρία κιλά ηρωίνης και στη συνέχεια τη νόθευαν για να έχουν επταπλάσια ποσότητα μεταπωλώντας την σε τοξικομανείς.

Είναι χαρακτηριστικό πως για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά, είχαν φτιάξει κρύπτες πίσω από τα ταμπλό των οχημάτων, ενώ στα τηλέφωνα μιλούσαν με κωδικούς. «Πακέτο» αποκαλούσαν τα 500 γραμμάρια ηρωίνης, «τροφή» τη νοθευτική ουσία, ενώ «κούνελος» ήταν το παρατσούκλι ενός μέλους. Στο βιβλίο με τους πελάτες δεν έγραφαν ονόματα, αλλά μόνο παρατσούκλια. Η «αλανιάρα» το «αλητάκι», ο «κουμπάρος» και ο «συμπέθερος» ήταν οι πιο σταθεροί πελάτες τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ