Σουφλί: «Με άρπαξαν από τον λαιμό και τα μαλλιά και με παράτησαν δεμένη στο κρεβάτι για 4μιση ώρες»

«Φανή μου δεν μπορείς να διανοηθείς τι πέρασα, είμαι τρομοκρατημένη. Μπήκαν δύο ληστές στο σπίτι μου, με άρπαξαν από τον λαιμό και τα μαλλιά και με πέταξαν δεμένη με καλώδια στο κρεβάτι για 4μιση ώρες. Κατάφερα να βγάλω το ένα πόδι μου και σερνόμουν μέχρι την κουζίνα για να κόψω τα καλώδια με το μαχαίρι». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε σε κατάσταση σοκ η κυρία Αλεξάνδρα στην αδερφή της, την επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι της στην περιοχή του Σουφλίου, στον Έβρο.

Διδυμότειχο: Στην εντατική διασωληνωμένη 70χρονη που δέχτηκε επίθεση από ληστές στο σπίτι της

Της Κωνσταντίνας Χαϊνα

Ήταν περίπου 23:00 το βράδυ της Παρασκευής, όταν η κυρία Αλεξάνδρα είχε επιστρέψει στο σπίτι της και ξαφνικά άκουσε έναν πολύ δυνατό θόρυβο από την κρεβατοκάμαρα. Τότε, η ίδια κινήθηκε προς τα εκεί καθώς νόμιζε πως έπεσε κάποιο έπιπλο, ωστόσο αντίκρισε μπροστά της τους δύο δράστες οι οποίοι είχαν εισβάλλει από το παράθυρο του δωματίου που είχε αφήσει η 70χρονη ανοιχτό, ενώ είχε κλειδώσει τις πόρτες.

«Το σπίτι ήταν λες και είχε πέσει βόμβα»

«Η Αλεξάνδρα μου είπε ότι πήδηξαν από το παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι, την βούτηξαν από τον λαιμό και από τα μαλλιά όταν πλησίασε, και την έριξαν στο κρεβάτι αφού της έδεσαν τα πόδια και τα χέρια με καλώδια από την ηλεκτρική σκούπα» αναφέρει στο enikos.gr η αδερφή του θύματος, κυρία Φανή, με την ίδια να προσθέτει πως αν και η 70χρονη προσπάθησε να αντισταθεί και δάγκωσε τον έναν δράστη στο χέρι, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω.

«Την ρωτούσαν συνεχώς αν έχει κάπου κρυμμένα χρυσαφικά, με την αδερφή μου να τους απαντά αρνητικά, και εκείνοι δεν σταματούσαν, άνοιξαν τα πάντα, οτιδήποτε υπήρχε μέσα στο σπίτι ήταν αναποδογυρισμένο. Ήταν λες και είχε πέσει βόμβα».

Οι αδίστακτοι ληστές αφού άρπαξαν το κινητό του θύματος, ώστε να μην μπορεί να καλέσει βοήθεια, στη συνέχεια πήραν μία χρυσή λύρα, τα χρυσαφικά της άτυχης ηλικιωμένης, αλλά και 300 ευρώ, και στη συνέχεια, έκατσαν σαν… κύριοι και έφαγαν διάφορα τρόφιμα που υπήρχαν στο σπίτι, όπως κασέρια, σαλάμια και αυγά.

«Στις 03:00 το βράδυ, έπειτα από περίπου 4μιση ώρες, η αδερφή μου κατάφερε να βγάλει το ένα της πόδι από τα καλώδια, και αναγκάστηκε να συρθεί μέχρι την κουζίνα για να πάρει το μαχαίρι και να τα κόψει προκειμένου να λυθεί. Έπειτα ήρθε από το σπίτι μας που μένω με τον άντρα μου, και την βρήκαμε πάρα πολύ ταραγμένη και φοβισμένη. Είχε σημάδια στο πρόσωπό της, και προσπαθούσε να μας πει όσο καλύτερα μπορούσε τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να την ηρεμήσουμε».

Στη συνέχεια οι συγγενείς του θύματος κάλεσαν την αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ την επόμενη ημέρα μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείου του Διδυμοτείχου, καθώς η ίδια έλεγε συνεχώς πως δεν αισθάνεται καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΠΝΓ Αλεξανδρούπολης, όπου και παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, αλλά σε σταθερή κατάσταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ