Σοκ σε 5ήμερη εκδρομή μαθητών: Έκλεψαν μετρητά και κοσμήματα από δωμάτια, βρέθηκαν κρυμμένα ναρκωτικά

Πρωτοφανή πράγματα συνέβησαν σε πενθήμερη σχολική εκδρομή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έληξε πρόωρα και… άδοξα, καθώς στιγματίστηκε από κλοπές αλλά και από τον εντοπισμό ναρκωτικών, στη διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί.

Η πενθήμερη των μαθητών λυκείου από την ανατολική Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, με τους μαθητές να διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, οι μαθητές χωρισμένοι σε γκρουπ πήγαν σε ταβέρνα για φαγητό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Με την επιστροφή τους, κάποιες μαθήτριες διαπίστωσαν πως έλειπαν από τα δωμάτια τους μετρητά και αντικείμενα.

Δημιουργήθηκε τεράστια αναστάτωση και όλο το σχολείο συγκεντρώθηκε στη reception του ξενοδοχείου, όπου αποφασίστηκε να ενημερωθεί άμεσα η αστυνομία.

Όπως αποδείχτηκε, ο δράστης ή οι δράστες, μπήκαν σε τρία δωμάτια αρπάζοντας συνολικά δύο σταυρούς, αλλά και πολλά μετρητά.  Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από τα δωμάτια και καταθέσεις από μαθητές προκειμένου να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Οι αστυνομικοί “ξεσκόνισαν” τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και διαπίστωσαν ότι κάποιοι μαθητές είχαν κρύψει κάτι στην αυλή του ξενοδοχείου. Κατά την έρευνα που έγινε στο σημείο βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών, ανάγκασε τους αστυνομικούς να επεκτείνουν τις έρευνες και στα δωμάτια, με σκύλο που είναι ειδικά εκπαιδευμένος για τον σκοπό αυτό και όπως αποδείχτηκε βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης και σε δωμάτιο στο οποίο διέμεναν μαθητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, στην υπόθεση με τα ναρκωτικά εμπλέκονται συνολικά τέσσερις μαθητές και μαθήτριες, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που οδηγήθηκαν στο τμήμα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος .

Ύστερα από όλα όσα προηγήθηκαν, η σχολική εκδρομή τερματίστηκε μια μέρα νωρίτερα, με τους μαθητές να επιστρέφουν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και το σχολείο να είναι σε αναβρασμό, ακυρώνοντας μέχρι νεοτέρας όλες τις εκδρομές από όλες τις τάξεις.

Όσον αφορά τις κλοπές από τα δωμάτια, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ