Σκηνικό έντασης με παρ’ ολίγον ατύχημα στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Από τύχη δεν σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κάποιο ατύχημα στο Φαρμακονήσι κατά την διάρκεια των τουρκικών προκλήσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1.

Όλα ξεκίνησαν στις 11.42 το πρωί της Παρασκευής όταν βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού στο οποίο συμμετείχε και ένα ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας για τον εντοπισμό μετανάστη που είχε πηδήξει από σκάφος στο οποίο επέβαινε μέσα στην θάλασσα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν τόσο επικίνδυνοι οι χειρισμοί του Τούρκου πιλότου που αν δεν ήταν έμπειροι οι Έλληνες πιλότοι του Super Puma ίσως και να μην είχε αποφευχθεί το μοιραίο. Το τουρκικό F16 πλησίασε σε απόσταση κάτω των 200 ποδών, δηλαδή περίπου των 60 μέτρων.

Ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών που προχώρησαν σε δυο υπερπτήσεις πάνω από Κουνελονήσι και Φαρμακονήσι, με τους Έλληνες πιλότους τελικά να «λοκάρουν» στα ραντάρ τους τα τουρκικά μαχητικά πριν αυτά μπουν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Μάλιστα φαίνεται πως οι Τούρκοι είχαν σχεδιάσει την πρωτοφανή αυτή πρόκληση αφού κατά την διάρκεια των επικίνδυνων παρενοχλήσεων του ελληνικού ελικοπτέρου , την τουρκική δραστηριότητα παρακολουθούσε και συντόνιζε εντός του τουρκικού FIR ένα αεροπλάνο ναυτικής συνεργασίας και κατασκοπίας CN 235 καθώς και ένα τουρκικής κατασκευής Drone. Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ