ΣΙΘΩΝΙΑ- 1,5 χλμ το πύρινο μέτωπο

ΣΙΘΩΝΙΑ- 1,5 χλμ το πύρινο μέτωπο

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί στη χερσόνησο της Σιθωνίας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται στους κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή από νωρίς χθες το βράδυ.

Το μέτωπο της φωτιάς ξενικά πάνω από τον Αρμενιστή σε δασική έκταση και απλώνονται 1,5 χιλιόμετρο νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Σιθωνίας.

Όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr αξιωματικοί της πυροσβεστικής η περιοχή είναι πολύ δύσβατη και παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κρίνεται δύσκολη. Στις 8 το πρωί και σύμφωνα με το σχεδιασμό, έφθασαν στην περιοχή δύο καναντέρ και πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Μέχρι αυτή τη στιγμή -12.00- η πυρκαγιά μαίνεται σε διάφορα μέτωπα. Όπως δήλωσε στο halkidikinews.gr  ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Ψηλογιάννης, «παρά το ότι έπεσαν κεραυνοί στην περιοχή δεν έχει βρέξει και όλα είναι ξερά με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις».

Η κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων είναι μεγάλη. Αυτήν την  ώρα επιχειρούν 25 πυροσβεστικά οχήματα με 50 άνδρες, που έχουν έρθει από τον Πολύγυρο, την Αρναία, την Ιερισσό, τη Θεσσαλονίκη, το Σταυρό, τα Γιαννιτσά και την Αλεξάνδρεια. Επίσης έχουν καταφθάσεις στην περιοχή πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ με 25 άνδρες.

Μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας βρίσκονται στη φωτιά από νωρίς το πρωί για να διευκολύνουν την κατάσβεση.

Επί ποδός βρέθηκαν οι εθελοντικές ομάδες δασοπυροσβεστών της Σιθωνίας, ΟΠΕΑΝ και ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ που συμβάλλουν με άνδρες και όλα τα πυροσβεστικά τους οχήματα. Στα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται υλοτόμοι του Συνεταιρισμού της Βαρβάρας, ενώ έχουν έρθει και άνδρες της Λέσχης Εφέδρων Δυνάμεων Χαλκιδικής.

Πηγή: halkidikinews.gr

 

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στη Χαλκιδική

ΦΩΤΟ-Πυρκαγιά στην Αργολίδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ