Ανατροπή στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη – Ανοίγει ξανά η έρευνα για τον θάνατό του

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΑΝΤ1, από το περιβάλλον της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού δεν αρχειοθετείται.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, έγινε δεκτή η προσφυγή της οικογένειας στην Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας, που ζητούσε ο φάκελος να μην μπει στο αρχείο.

Έτσι, η δικογραφία επιστρέφει για την άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία και στη συνέχεια για την παραπομπή της έρευνας σε ανακριτή. Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς  η οικογένεια Βαλυράκη έχει μιλήσει από την πρώτη αρχή για ανθρωποκτονία και  όχι για ατύχημα.

Να σημειωθεί πως, όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Χαλκίδας θέτει την υπόθεση Βαλυράκη στο αρχείο, η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου, είχε αντιδράσει έντονα με δήλωσή της, χαρακτηρίζοντας τις εισαγγελικές ενέργειες «ακατανόητες και αφύσικες μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών».

«Όλα θα αποκαλυφθούν και η αλήθεια θα φανεί. Ο Σήφης δολοφονήθηκε. Τον χτύπησαν και τον έριξαν στη θάλασσα. Η υπόθεση δεν πρέπει να μπει στο αρχείο. Υπάρχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία, αποκαλυπτικά βίντεο, μάρτυρες που περιγράφουν πώς τον χτύπησαν, τι έκαναν οι δύο ψαράδες του αλιευτικού, ιατροδικαστικές εκθέσεις, τα πάντα. Αν αρχειοθετηθεί η υπόθεση, τότε θα είναι σκάνδαλο και συγκάλυψη», είχε δηλώσει στην «R» ο αδελφός της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας με σκοπό τη συγκάλυψη των ενόχων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ