Σιδηροδρομικές διαβάσεις στην Αθήνα μη υπογειοποιημένες και με… σεκιουριτάδες

Επικίνδυνες σιδηροδρομικές διαβάσεις ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό. Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και ανοίγει ξανά η συζήτηση για τις ελλείψεις και την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και για την εμπειρία των εργαζομένων που ανεβοκατεβάζουν τις μπάρες.

Ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό οι διαβάσεις δεν είναι υπογειοποιημένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σημείο στην Κωνσταντινουπόλεως, εκεί όπου καθημερινά περνούν τρένα και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το OPEN, οι υπάλληλοι που κάθονται εν έτει 2023 σε προχειροφτιαγμένα «φυλάκια», δεν είναι προσωπικό του ΟΣΕ, αλλά υπάλληλοι εταιρειών security στους οποίους έχει ανατεθεί να ανεβοκατεβάζουν τις μπάρες.

Όπως είπε ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, «πριν από 1,5 χρόνο είχε γίνει ένας διαγωνισμός του ΟΣΕ, προσελήφθησαν με 18μηνες συμβάσεις άνθρωποι που είχαν ανάγκη τη δουλειά, εκπαιδεύτηκαν και τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές. Αφού έληξε η σύμβασή τους και παρά τις πιέσεις, ο ΑΣΕΠ απάντησε ότι δεν μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις αυτές. Σεκιουριτάδες είναι εκείνοι που κάνουν τη δουλειά αυτή. Ενημερώνονται με ένα ραδιοτηλέφωνο ότι σε λίγο θα περάσει η αμαξοστοιχία και κατεβάζουν τις μπάρες».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ