Σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή στο ΕΚΠΑ: “Ζητούσε φωτογραφίες” καταγγέλλουν φοιτήτριες

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες από καθηγητή του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Όπως είπε στον ΑΝΤ1, η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ, σύμφωνα με τις καταγγελίες και με όσα γνωρίζουν από την ΕΔΕ που έχει αρχίσει, “ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, γυμνές». Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι καταγγελίες, απ΄ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές».

Όπως είπε η ίδια, “αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό” και συμπλήρωσε ότι “υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν από 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες”.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια – φοιτήτρια Μ.Μ.Ε είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία για παράδειγμα το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.