Σέρρες: Ελάφι περιφερόταν για 10 ημέρες στην πόλη – Αίσιο το τέλος της περιπέτειάς του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ελαφιού που περιφερόταν εδώ και 10 ημέρες στις Σέρρες, καθώς μεταφέρθηκε στο περιβάλλον από όπου είχε διαφύγει.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο “Επιλογές” η διευθύντρια του δασαρχείου κ. Ειρήνη Ιασωνίδου, η προσπάθεια ήταν κοπιώδης και όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάλληλοι του Δασαρχείου παρακολουθούσαν την πορεία του, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καδής ανέφερε πως η υπηρεσία του δήμου φρόντιζε για τη σίτιση του.

Ο ειδικός επιστήμονας κτηνίατρος βρέθηκε και σήμερα στήθηκε επιχείρηση για να μπορέσουν να το περισυλλέξουν ώστε να μην διατρέχει κίνδυνο πλέον η ζωή του πλατύκερου ή πλατώνι που ανήκει στην οικογένεια των ελαφιών.

Το ελάφι μεταφέρθηκε στο αρχικό περιβάλλον από όπου είχε διαφύγει και θα ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία επιτρέπεται να έχει κάποιος στην κατοχή του ελάφι ανάλογα με το είδος του, αρκεί όμως να είναι δηλωμένο, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και να παρακολουθείται από κτηνίατρο.

Βέβαια σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό που απέστειλαν πολίτες στο “Επιλογές” εθεάθη να κυκλοφορεί κι ένα πλατώνι μωρό στην ίδια περιοχή το οποίο γεννά νέα ερωτηματικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ