Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει διασώστης της ΕΜΑΚ – «Δουλεύαμε εκατοστά μακριά από άψυχα σώματα»

Τις συγκλονιστικές στιγμές και διασώσεις που έζησαν στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που έπληξε τη γειτονική χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023,  περιέγραψε ο πυραγός της ΕΜΑΚ, Θωμάς Κρικέλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ από τις ηρωικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ

«Η πιο χαρούμενη στιγμή δεν ήταν μία αλλά πέντε, οι οποίες αφορούν τις διασώσεις που φέραμε εις πέρας σε ομαδικό επίπεδο. Οι στιγμές ήταν αρκετά έντονες από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο έδαφος της Τουρκίας. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εάν υπήρχε χρόνος και ελπίδα για περισσότερους επιζώντες και μας δινόταν η δυνατότητα να συνεχίσουμε, θα ήμασταν ακόμη εκεί να βοηθάμε” τόνισε ο ο κ. Κρικέλης

«Η πιο σκληρή στιγμή για εμάς ήταν όταν έπρεπε να αποφασίσουμε από ποιο σημείου θα ξεκινήσουμε και ποιον θα απεγκλωβίσουμε πρώτο, καθώς αυτό μπορεί να στοίχισε την ζωή κάποιου» αποκάλυψε ο πυραγός της ΕΜΑΚ.

Σεισμός στην Τουρκία: Οι δραματικές περιγραφές των διασωστών της ΕΜΑΚ – «Μας ζήτησε χαμογελώντας να της κόψουμε το πόδι»

Συγκλονίζει ο ίδιος περιγράφοντας πως «και στην περίπτωση της 6χρονης και σε αυτήν της Αϊρίν, βρεθήκαμε στην δύσκολη θέση να δουλεύουμε εκατοστά μακριά από άψυχα σώματα».

Αναφερόμενος στον τρόπο που επικοινωνούσαν με τους ανθρώπους που ήταν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ο κ. Κρικέλης τόνισε ότι «προσπαθούσαμε με τη νοηματική και με το χαμόγελο, να συνεννοηθούμε με τους εγκλωβισμένους. Δεν χωράνε και πολλά λόγια. Από την στιγμή που έχουμε εντοπίσει τον εγκλωβισμένο, το μόνο που μας καλύπτει είναι να καταλάβουμε ότι είναι ζωντανός και στη συνέχεια να του δώσουμε να καταλάβει ότι ότι είμαστε εκεί για αυτόν και την διάσωσή του».

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από την διάσωση 7χρονου κοριτσιού από την ΕΜΑΚ

Όσο για ενδεχόμενο εχθρικό κλίμα, ο πυραγός της ΕΜΑΚ ανέφερε πως δεν αντιμετώπισαν κάτι τέτοιο, ακόμα και όταν δεν κατάφεραν να σώσουν κάποιους ανθρώπους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ