Σεισμός στην Κρήτη: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο enikos.gr – «Δεν αποκλείω να υπερβούμε τα 4,4 Ρίχτερ»

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ έγινε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα 38 χλμ. βόρεια της Νεάπολης Λασιθίου, σε υποθαλάσσιο χώρο.

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Όπως είπε στο enikos.gr, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος «στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη έντονη σεισμική δραστηριότητα από τις 28 Δεκεμβρίου. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει είναι της τάξεως των 4,4 Ρίχτερ και σήμερα είχαμε τα 4,2 Ρίχτερ. Δεν αποκλείω να υπερβούμε τα 4,4 Ρίχτερ, όμως το ότι βρισκόμαστε σε θαλάσσιο χώρο, περίπου 40 χλμ. μακριά από τις πλησιέστερες πόλεις της Βόρειας Κρήτης δημιουργεί μια απόσταση ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «χρειάζεται ωστόσο πολλή προσοχή και παρακολούθηση του φαινομένου και στη συγκεκριμένη περιοχή».

Σε ερώτηση για το εάν πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι «όταν ο μεγαλύτερος σεισμός είναι της τάξεως των 4,4 Ρίχτερ και τώρα έχουμε 4,2 Ρίχτερ η κλασική έννοια «μετασεισμοί» δεν είναι ισχυρή για να περιγράψει τι ακριβώς συμβαίνει. Ίσως να έχουμε και άλλες μορφές σεισμικότητας, όπως η σμηνοσειρά. Δεν είμαστε βέβαιοι αν είναι προσεισμός, μετασεισμός ή σμηνοσειρά. Όπως και να έχει χρειάζεται παρακολούθηση και αξιολόγηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ