Σεισμός στην Κεφαλονιά: Κατολίσθηση βράχων στη διάσημη παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Κατολίσθηση σημειώθηκε στη διάσημη παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που καταγράφηκε στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς, το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Λουόμενοι κατέγραψαν τη στιγμή που βράχοι πέφτουν στη θάλασσα με το βίντεο να δημοσιεύεται στα social media και να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της κατολίσθησης στην παραλία “Ναυάγιο”

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο» είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr ενώ παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Ο σεισμός  έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 11.6 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κεφαλονιά

Δεν είναι μόνο το «Ναυάγιο»: Οι παραλίες που κινδυνεύουν με κατολισθήσεις

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από δύο 24ωρα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος είχε προειδοποιήσει για διάσημες παραλίες που κινδυνεύουν με κατολισθήσεις.

Το άρθρο του Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο enikos.gr

Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε η πρόσφατη προσωπική εμπειρία που είχα κατά τη διάρκεια επίσκεψής μου στη Ζάκυνθο για επιστημονικούς λόγους. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκα και την περίφημη παραλία «Ναυάγιο» του νησιού.

Είναι γνωστό ότι αυτή η τοποθεσία αποτελεί πολυδιαφημισμένο αξιοθέατο γνωστό παγκοσμίως και γι’ αυτό προσελκύει το έντονο διεθνές τουριστικό ενδιαφέρον. Είναι επίσης γνωστό όμως ότι το συγκεκριμένο σημείο υπόκειται σε αυξημένη φυσική επικινδυνότητα, για το λόγο ότι ακριβώς πάνω από την παραλία ανυψώνονται σε ύψος περίπου 100 μ. κατακόρυφα επικρεμάμενα πρανή τα οποία είναι ιδιαιτέρως επιρρεπή σε καταπτώσεις και κατολισθήσεις. Τα κατολισθητικά φαινόμενα μπορεί να συμβούν μετά από σεισμική διέγερση αλλά και χωρίς σεισμό.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ