Σεισμός στην Εύβοια: Ο Παπαζάχος παίρνει θέση για την κόντρα Παπαδόπουλου-Τσελέντη

Αιχμές για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Γεράσιμο Παπαδόπουλο και τον ΆκηΤσελέντη με αφορμή τους σεισμούς στην Εύβοια, άφησε ο Κώστας Παπαζάχος. 

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Εύβοια

«Δεν έχει νόημα. Ας επικεντρωθούμε όχι σε κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά στην σεισμική ακολουθία που είναι σε εξέλιξη και ας βοηθήσουμε τους κατοίκους της περιοχής να αντιμετωπίσουν την ακολουθία που είναι σε εξέλιξη. Το τι θα γίνει αργότερα έχουμε χρόνο να το δούμε μπροστά μας» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Γεωφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

«Αρκετοί μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες – Οι κάτοικοι πρέπει να οπλιστούν με υπομονή»

«Μιλάμε για μία δύσκολη σεισμική ακολουθία. Δεν έχουμε καθόλου καλή εικόνα για την περιοχή που είναι ελάχιστα μελετημένη» ανέφερε ο καθηγητής Γεωδυναμικής στο ΑΠΘ, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα και ισχυρότερης δόνησης στο μέλλον. Ερωτηθείς για το τι μέγεθος σεισμού θα πρέπει να περιμένουμε ο κ. Παπαζάχος είπε ότι «ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 – 6 ρίχτερ μπορεί να γίνει οπουδήποτε στον ελληνικό χώρο».

Σεισμός στην Εύβοια: Πάνω από 70 μετασεισμοί το βράδυ – Οι εκτιμήσεις για το ρήγμα

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο τις επόμενες ημέρες θα σημειωθούν αρκετοί μετασεισμοί. «Αποκλείω το φαινόμενο να ολοκληρωθεί σύντομα. Τις επόμενες ημέρες θα έχει σίγουρα αρκετούς μετασεισμούς στην περιοχή. Οι κάτοικοι πρέπει να οπλιστούν με υπομονή» τόνισε και σημείωσε ότι «δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία τις επόμενες ημέρες για την αποφυγή πανικού σε περίπτωση νέου σεισμού».

«Παλιά σπίτια που έχουν ανεπάρκεια αντισεισμική δεν μπορούν να κατοικηθούν», συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος, προτρέποντας τους κατοίκους να αναζητήσουν ασφαλή κατοικία.

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Δεν υπάρχουν ζημιές μέχρι στιγμής αναφέρει η Πυροσβεστική – Σε ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ