Σεισμός στην Αταλάντη: Έλεγχοι για ζημιές στα χωριά της περιοχής – Στους δρόμους οι κάτοικοι

Έντονη ανησυχία προκάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Αταλάντης ο σεισμός των 4,8 ρίχτερ.

Σεισμός στην Αταλάντη: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας στο enikos.gr

Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφέρε: «Ο κόσμος αιφνιδιάστηκε και τόσο στην Αταλάντη όσο και στα γύρω χωριά, οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους. Ήδη γίνονται περιπολίες τόσο από τους αστυνομικούς όσο και τους πυροσβέστες στα χωριά γύρω από την Αταλάντη για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σχετική αναφορά. Ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς, αφού κάτι τέτοιο θα διαπιστωθεί όταν οι κάτοικοι γυρίσουν στα σπίτια τους. Οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο μέσα στην πόλη της Αταλάντης όσο και στα χωριά Καλαπόδι και Έξαρχος αλλά και ευρύτερα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 15:33 με επίκεντρο πολύ κοντά στο χωριό Έξαρχος στην περιοχή της Αταλάντης, ήδη μέχρι στιγμής έχουν γίνει άλλοι 8 μετασεισμοί από 2 έως 2,9 Ρίχτερ, που κρατούν τους κατοίκους της περιοχής στις πλατείες και στους δρόμους.

Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας στο enikos.gr

Για τον σεισμό που έγινε αισθητός και στην Αττική ο κ. Λέκκας τόνισε στο enikos.gr: « Το ρήγμα είναι πολύ γνωστό και εντοπίζεται 20 χλμ νότια της Αταλάντης. Στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ισχυρότερος σεισμός. Στο συγκεκριμένο ρήγμα χρειάζεται πολύς χρόνος, προκειμένου να σημειωθεί κάτι πολύ ανησυχητικό».

«Οι κάτοικοι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις συμβουλές των αρχών και να απομακρυνθούν από υπό κατάρρευση κατασκευές και παλαιά κτίρια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει κινδυνεύσει κάποιος, όμως, σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε με επιφυλακτικότητα την εξέλιξη του φαινομένου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ