Σεισμός στην Αταλάντη: Αυτοψίες σε 120 κτίρια, τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα

Ξεκίνησαν σήμερα οι αυτοψίες για την καταγραφή ζημιών στα κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης.

Βόρεια Εύβοια: Ο σεισμός στην Αταλάντη «βύθισε» τμήμα της παραλίας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι το τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε 120 κτίρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (έξι ιεροί ναοί και 32 κατοικίες), όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε τρεις σχολικές μονάδες (με συνολικά πέντε κτίρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με τρία κτίρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.

Σεισμός στην Αταλάντη: Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών αύριο στις πληγείσες περιοχές

Όπως επισημαίνεται, τις αυτοψίες σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής και την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια πραγματοποιούν κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), αλλά και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ