Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν: Συνδέεται με τον προηγούμενο; – Τι λέει στο enikos.gr ο Ευθύμης Λέκκας

“Υπάρχει άμεση συσχέτιση με τον προηγούμενο σεισμό στην Τουρκία” δήλωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν και έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πολλοί.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο κ. Λέκκας είπε ότι “ο σεισμός εκδηλώθηκε στην άλλη πλευρά της σφήνας που δημιούργησε η αραβική πλάκα. Την προηγούμενη φορά είχε γίνει στην ανατολική πλευρά και τώρα στη δυτική. Το σύστημα φαίνεται ότι έχει διαταραχθεί”.

Στην ερώτηση για το εάν πρέπει να ανησυχούμε και στην Ελλάδα με την έξαρση που παρατηρείται ο κ. Λέκκας απάντησε ότι “αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η δραστηριότητα, η κίνηση πάει προς την άλλη πλευρά. Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να ενεργοποιηθεί τώρα από την πλευρά τη δική μας. Επειδή όμως, όλο το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και υπάρχει μια διατάραξη το παρακολουθούμε να δούμε τι γίνεται”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.