Σε λευκό κλοιό η Αττική- Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Στα λευκά «ξύπνησε» σήμερα η Αττική, καθώς η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες το βράδυ συνεχίστηκε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο παγετός ο οποίος μπορεί να σχηματιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες από τις χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στις άκρες των δρόμων, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους οδηγούς.

Ακούστε τι είπε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Στον Καρέα οδηγοί άφησαν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου από τη νύχτα.

Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί ωστόσο στα στενά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω του λεπτού στρώματος χιονιού.

Λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα εξής σημεία:

Στη λεωφόρο Καρέα, από την Ηλιούπολη.

Στη λεωφόρο Κατεχάκη, από την οδό Πίνδου.

Στον περιφερειακό Λυκαβηττού, από την οδό Γλύκωνος.

Στο Γαλάτσι, στις οδούς Πρωτοπαπαδάκη και Βενιζέλου.

Στο Ψυχικό, στις οδούς Καρπενησιώτη και Μουσών.

Πλέον η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους διεξάγεται κανονικά.

Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει και από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για τα φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωση της αργά τη νύχτα, και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε ολόκληρο τον νομό Αττικής, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, όπως και οι ιδιωτικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, για να διευκολυνθούν οι γονείς, κυρίως μικρών παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη ενημέρωσή τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους οικείους δήμους, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν επακριβώς τα προβλήματα ή μη που έχει προκαλέσει η χιονόπτωση».

Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται

Ο παγετός αλλά και η χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα σε αρκετές λεωφορειακές γραμμές.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικό πίνακα με τα προβλήματα που υπάρχουν από το πρωί στις γραμμές και ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται.

Μέχρι την Πέμπτη θα συνεχιστεί ο χιονιάς – Αναλυτική πρόγνωση

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο της χώρας και του θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και τις βραδινές ώρες σήμερα, Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου από τα δυτικά της Ελλάδας.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αναμένεται απόψε τη νύχτα να είναι κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, αυτή τη φορά και με βροχές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι όλης σχεδόν της χώρας θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες 72 ώρες έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικότερα για σήμερα, Τρίτη, 10/01/2017

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη 11/01/2017 και την Πέμπτη 12/01/2017

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Το χιονισμένο Χαλάνδρι – ΦΩΤΟ

Στους -11 βαθμούς Κελσίου έφτασε ο υδράργυρος στην Κοζάνη – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από τον «λευκό» Άλιμο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ