Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο σε όλη τη χώρα

 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας κατά του πολυνομοσχεδίου. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, και η Σταδίου προς Σύνταγμα.

Παράλληλα, δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους συγκεντρωμένους της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Λόγω των συγκεντρώσεων παραμένουν κλειστοί από τις 09:30 το πρωί οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

 

Οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα

ΒΙΝΤΕΟ-Πανό του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν για λίγο από την Βουλή και ύψωσαν ένα πανό στον προαύλιο χώρο, μπροστά από τους διαδηλωτές.

ΦΩΤΟ-Στο Σύνταγμα η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Στο Σύνταγμα, επί της Βασιλίσσης Αμαλίας έχει φτάσει αυτή την ώρα η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ…

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ-Τα συνθήματα της πορείας

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στιγμιότυπο από την πορεία των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Στο βίντεο ακούγονται τα συνθήματα που λένε οι διαδηλωτές. 

 

ΦΩΤΟ-Το ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή

Η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα.

Τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού  Μετώπου είχαν συγκεντρωθεί γίνει νωρίτερα στην Ομόνοια από όπου ξεκίνησαν την πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου. 

 

 

ΤΩΡΑ- Στο Σύνταγμα η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια.  

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

 

 

 

 

ΦΩΤΟ-Οι δημοτικοί αστυνομικοί στη Σταδίου

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία των δημοτικών αστυνομικών στην οδό Σταδίου και την πορεία.

 

 

 

 

ΦΩΤΟ-Τώρα στην Κλαυθμώνος

Στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται ο κόσμος για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

 

Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα

 

ΒΙΝΤΕΟ- Διαδηλωτές προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα του ΥΜΑΘ  

Έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται αυτή την ώρα διαδηλωτές.

Οι πορείες τόσο του ΠΑΜΕ όσο και των λοιπών εργατικών σωματείων κατέληξαν στο υπουργείο ενώ νωρίτερα δεκάδες διαδηλωτές άρχισαν να χτυπούν την πόρτα του προσπαθώντας να την ανοίξουν, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα όπως: “Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός…”.

ΦΩΤΟ-Η πορεία του ΠΑΜΕ στον Πύργο

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δύο πορείες ενάντια στο πολυνομοσχέδιο στον Πύργο, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Στις 10:00 το πρωί το ΠΑΜΕ είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ όπου αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την κεντρική πλατεία.

Εκεί, φωνάζοντας συνθήματα τα μέλη του ΠΑΜΕ άδειασαν ντομάτες, πατάτες, καρπούζια και σανό…

Η δεύτερη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΕΛΜΕ , των ΟΤΑ, του ΣΥΡΙΖΑ  κ.α, πραγματοποιήθηκε σε άλλο σημείο της πόλης.

Μικρή συμμετοχή στην Ξάνθη

 

Με τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις και τη συμμετοχή του κόσμου να κυμαίνεται σε μέτρια και μη ικανοποιητικά επίπεδα πραγματοποιήθηκαν οι διαδηλώσεις το πρωί στην πόλη της Ξάνθης, μετά την 24ώρη απεργία που κήρυξαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών λίγο μετά τις 10.00 το πρωί συγκεντρώθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο, με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΞ να δίνουν το παλμό κρατώντας το πανό του σωματείου τους.

Την ίδια στιγμή μέλη της ΕΛΜΕ Ξάνθης, της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, του ΣΥΡΙΖΑ και του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, κρατώντας πανό και διανέμοντας έντυπο υλικό στους διερχόμενους. Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία απ’ όπου ακολούθησαν δική τους διαδρομή.

Οι διαδηλωτές λίγη ώρα αργότερα ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

 

 

 

 

 

Συγκεντρώσεις στη Λαμία

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εργαζόμενοι και μαθητές στη Λαμία να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που βιώνουν από την πολιτική της κυβέρνησης που παίρνει αποφάσεις καταλύοντας θεσμούς και δομές. Στην Πλατεία Διάκου οι μαθητές των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που καταργούνται φώναξαν για τα όνειρα και τα δικαιώματα τους   έχοντας στο πλευρό τους το δήμο ,το εργατικό κέντρο ,τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ και τους εκπαιδευτικούς.

ΤΩΡΑ- Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Κλειστεί παραμένει και στα δυο ρεύματα η Εγνατία.

Σε λίγη ώρα, αναμένεται να ξεκινήσει πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

 

Στην ΕΤ3 οι δημοτικοί υπάλληλοι

Δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους δήμους, ξεκίνησαν από το δημαρχείο και έφτασαν με πορεία έξω από την ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Εκεί θα συγκεντρωθούν στις 11:30 και μέλη του ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και απλοί πολίτες, που είναι αντίθετοι στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

 

 

 

ΤΩΡΑ-Πορεία στη Μυτιλήνη

Με πορεία απορριμματοφόρων στους δρόμους της Μυτιλήνης, αλλά και συνέχιση της κατάληψης στο δημαρχείο, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του δήμου ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, της οικονομικής εποπτείας και της εν δυνάμει κατάργησης του αυτοδιοίκητου των ΟΤΑ.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Κατάληψη και στην Τρίπολη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Τρίπολη, προχώρησαν καθηγητές, με σκοπό να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που τους οδηγεί στην απόλυση.

Αργότερα, θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πετρινού και την πλατεία Αγίου Βασιλείου για τον ίδιο λόγο ενώ στις 4 με λεωφορείο η ΕΛΜΕ θα μεταβεί στην Αθήνα.

 

Συλλαλητήρια στην Κρήτη

Μαζικά, οργανωμένα και πιο δυναμικά από ποτέ, καλούν Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και φορείς τους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο που έχει ξεκινήσει ήδη από τη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο των πολλαπλών αντιδράσεων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες μετά τις 7.30 στην πλατεία Ελευθερίας, από εκπροσώπους φορέων, εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο. Φορείς κι εργαζόμενοι αντέδρασαν μαζικά και δυναμικά στην επιχειρούμενη προσπάθεια για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο φέρνει διαθεσιμότητες χιλιάδων υπαλλήλων.

Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στο Δημαρχείο από το ΠΑΜΕ.

Λασίθι

Στην πλατεία Αγίου Νικολάου πραγματοποιείται από τις 10.00 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο, που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου. Μία ώρα αργότερα, στο ίδιο σημείο θα γίνει αντίστοιχη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις αντιδράσεις τους.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, νωρίς το πρωί και στις 19.00 το απόγευμα στη γενική συνέλευση του συλλόγου δασκάλων «Δ.Θεοτοκόπουλος», στην Παλιά Ακαδημία, απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ