Σε ειδικό κέντρο στη Γαλλία η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Το μήνυμα που στέλνει

Στη νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες η Ιωάννα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αφήνει το προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού της και ανοίγει τα φτερά της για ένα ταξίδι ελπίδας στο εξωτερικό. Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης στο Mega, βρίσκεται στο Μονπελιέ σε εξειδικευμένο κέντρο για εγκαυματίες, όπου θα υποβληθεί σε θεραπείες τριών εβδομάδων.

«Βρίσκομαι ήδη στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στο Μονπελιέ της Γαλλίας και είμαι πολύ ενθουσιασμένη», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και πρόσθεσε: «Σήμερα είχα την πρώτη συνεδρία με τη γιατρό, η οποία καθορίζει το πρόγραμμα των θεραπειών που θα ακολουθήσω. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της υγείας μου και είμαι ευγνώμων για τη στήριξη που λαμβάνω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαι σε θέση να λάβω τα οφέλη αυτών των θεραπειών».

Η Ιωάννα δεν έχει σταματήσει λεπτό να παλεύει για την υγεία της και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλύνει τις πληγές που άφησε η επίθεση με βιτριόλι τόσο στο σώμα της όσο και την ψυχή της. «Έχει πάει πριν δύο ημέρες, είναι θεραπείες τριών εβδομάδων, έχει γίνει συνεννόηση με τους γιατρούς της και με άλλους εξειδικευμένους πλαστικούς, τους οποίους έχει συμβουλευτεί, αλλά κυρίως και από το Λάτσειο, γιατί το κέντρο είναι για εγκαυματίες και κάνουν ιατρικό θερμαλισμό… για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα και η διαδικασία της επούλωσης στο δέρμα», δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια της Avène Ελλάδας, Ουρανία Λέχου.

Τις επόμενες μέρες, όπως ανέφερε η Ιωάννα, στη Γαλλία θα βρεθεί και η γιατρός της για να είναι δίπλα της και να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία της θεραπείας της. «Τις επόμενες ημέρες θα με επισκεφτεί εδώ και η γιατρός μου για να δει από κοντά τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των θεραπειών, ώστε να συνεχίσουμε με τα επόμενα χειρουργεία, όταν το επιτρέψει η υγεία μου και η εικόνα των μοσχευμάτων», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Οι γιατροί, μάλιστα, συνιστούν αυτές οι θεραπείες να επαναλαμβάνονται για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη στήριξη και τη σκέψη σας».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η θεραπεία πρέπει να γίνεται κάθε έξι μήνες, είναι απαραίτητη, αλλά ταυτόχρονα και πολυέξοδη. «Χρειάζεται και επαναλήψεις, δηλαδή οι πλαστικοί λένε ότι μία φορά στο εξάμηνο πρέπει να το κάνει, για κάποιο διάστημα, για να μπορέσει να επανέλθει το δέρμα, η ελαστικότητα και η λειτουργικότητα του δέρματος μετά από τα μοσχεύματα και στο πρόσωπο, φυσικά και για τον τράχηλο και για το χέρι της, όπου έχει εγκαύματα, σε όλο το σώμα γίνεται» υποστήριξε η κα. Λέχου.

Η Ιωάννα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπου τρεις εβδομάδες, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος θεραπειών και στη συνέχεια οι γιατροί της εδώ θα αποφασίσουν για τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ