Σχολεία: Το πλάνο επιστροφής στα θρανία – Τι θα γίνει αν κάποιος μαθητής νοσήσει από κορονοϊό

Μία εβδομάδα προτού το σχολικό κουδούνι χτυπήσει ξανά ύστερα από δύο μήνες σιγής, η αγωνία και το άγχος καθηγητών και γονέων για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο κορυφώνονται. Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει πυρετωδώς τις οδηγίες που θα αποσταλούν στα σχολεία προς εκπαιδευτικούς και μαθητές και ο “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” παρουσιάζει απαντήσεις σε δύο βασικά ζητήματα που έχουν προκαλέσει απορίες αλλά και αντίλογο στη σχολική κοινότητα.

Ποιο είναι το σχέδιο στην περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει από κορονοϊό

Ασφάλεια

Όλα τα στάδια κατά τα οποία ένας μαθητής μπορεί να νοσήσει εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, ώστε η επιστροφή στα θρανία να γίνει ομαλά και με ασφάλεια. «Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα», σημείωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει τρία στάδια για τις περιπτώσεις μαθητών που νοσούν από κορονοϊό:

Για ποιο λόγο είναι προαιρετική η μάσκα στους μαθητές

Διχογνωμίες και έντονους διαξιφισμούς έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη μη υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία. Η πολιτική ηγεσία έχει δεσμευτεί για τον άμεσο εξοπλισμό σε αντισηπτικά και μέσα ατομικής υγιεινής, όμως δεν προβλέπει, ύστερα από εισήγηση των ειδικών, τη χρήση μάσκας. Πώς δικαιολογεί αυτή την απόφαση:

Πηγή: Εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”

Exit mobile version