Σχολεία: Πότε θα κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού – Η εισήγηση των ειδικών

Στην τελική ευθεία για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και οι ειδικοί φαίνεται πως κατέληξαν στην εισήγησή τους για το πότε θα κλείνουν τα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγείται την αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, όταν βρεθούν θετικοί στον κορoνοϊό το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η διαδικασία για τα μεμονωμένα κρούσματα

Σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος, οι ειδικοί εισηγούνται ο μαθητής να μπαίνει σε καραντίνα.

Το ίδιο θα συμβαίνει με τον συμμαθητή του στο ίδιο θρανίο, όπως και με τους ανεμβολίαστους μαθητές που κάθονται στα θρανία μπροστά και πίσω από αυτό, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.

Οι εν λόγω μαθητές θα επιστρέφουν στο σχολείο έπειτα από μία εβδομάδα και με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αρνητικό rapid test.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι υπόλοιποι μαθητές του σχολικού τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test και στη συνέχεια τα δύο self test, τα οποία τους διατίθενται εβδομαδιαίως.

Τι θα ισχύει για τα εμβολιασμένα παιδιά

Αναφορικά με τα εμβολιασμένα παιδιά, οι ειδικοί φέρονται να εισηγούνται να ισχύει η διενέργεια των δύο self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών. Όλα θα παραμένουν στο σχολείο.

Στα συνέδρια θα συμμετέχουν μόνο οι εμβολιασμένοι, ενώ για τους ανεμβολίαστους θα ισχύει η ηλεκτρονική συμμετοχή, όπως εισηγείται η Επιτροπή.

Τέλος, σχετικά με το λιανεμπόριο, θα ισχύει η παρουσία ενός πελάτη ανά 9 τ.μ., όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ