Σχολεία: Περισσότερα τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής – Τι ανέφερε η Κεραμέως

Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν, καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση, τόνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι πλέον το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο.

Όπως ανέφερε η υπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η Κεραμέως.

Κεραμέως

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και ένα ποσοστό 10% έχει νοσήσει από κορονοϊό, συνεπώς απομένει ένα 10% των εκπαιδευτικών που είναι ανεμβολίαστοι.

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Πώς θα επιστρέψουν στα σχολεία

Τη διαδικασία μέσω της οποίας οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία, περιγράφει το υπουργείο Παιδείας, σε χθεσινή ανακοίνωσή του.  Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Μέχρι τότε, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ