Σαρηγιάννης στον Realfm: Στις 28 Απριλίου η κορύφωση των αναγκών για κλίνες ΜΕΘ – Εκτίμηση για περίπου 900 διασωληνωμένους

“Είμαστε μπροστά σε μια συνέχιση της αυξητικής πορείας, η οποία ελπίζω ότι θα σταματήσει, θα ανακοπεί πανελλαδικά από τις 18 του μήνα και έπειτα. Αυτό με την λογική ότι θα μπουν στο παιχνίδι και θα λειτουργήσουν γρήγορα και καλά και μαζικά τα self test. Το κλειδί αυτή τη στιγμή είναι αυτό. Και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε σε συνδυασμό με την οργανωμένη ήδη αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών, το οποίο θα είναι το στρατηγικό μας όπλο για το μέλλον” ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Για την άμεση ανάσχεση της πανδημίας απαιτείται να εφαρμόσουμε σοβαρά τα self test και όλα τα υπόλοιπα, που έχουν να κάνουν με την ιχνηλάτηση, την καραντίνα των θετικών κτλ” πρόσθεσε.

“Το σημαντικότερο ζήτημα για τον μήνα Απρίλιο είναι η διαχείριση του συστήματος υγείας. Οι δικοί μας υπολογισμοί είναι ότι η κορύφωση για τις ανάγκες σε ΜΕΘ και διασωλήνωση θα είναι γύρω στις 28 Απριλίου, άρα όλος ο μήνας. Τότε θα μιλάμε για περίπου 900 ασθενείς με ανάγκη για διασωλήνωση σε κλίνες ΜΕΘ. Αυτό ειλικρινά χρειάζεται άμεση και στενή συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Ελπίζω να λαμβάνεται ήδη πρόνοια” σημείωσε. Όπως είπε, “είναι καθαρά θέμα συνεργασίας για να αποφύγουμε τα χειρότερα”.

“Το άνοιγμα του λιανεμπορίου επιβαρύνει γύρω στο 4% με 5%. Εγώ πιστεύω ότι ήταν λογικό να γίνει με βάση την ανάγκη για επιβίωση ανθρώπων που έχουν μικρά καταστήματα. Υπήρχαν περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, στις οποίες δυστυχώς η κλίση της καμπύλης ήταν πολύ πιο οξεία από ότι στην Αθήνα αυτή τη στιγμή, ενώ η πίεση στο σύστημα υγείας ήταν αντίστοιχη. Εγώ συμφωνώ με την απόφαση της επιτροπής να προτείνει να μην ανοίξουν τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη και στην Πάτρα. Όσα είπα για τη Θεσσαλονίκη, ισχύουν και για την Πάτρα. Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ γιατί η λογική είναι να ανοίξουν με self test και να υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξει κανείς τη διασπορά, να ανοίξουν με αυξημένο ποσοστό υγειονομικής ασφάλειας” κατέληξε ο καθηγητής Σαρηγιάννης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ