Σαρηγιάννης: Η Αττική συγκεντρώνει πάνω από το 55% των κρουσμάτων πανελλαδικά – “Καμπανάκι” για Κέρκυρα και Μύκονο

Συνεχίζεται η αυξητική πορεία της διασποράς του κορονοϊού, με μικρή πτώση (της τάξης του 7%) στην ταχύτητα αύξησης. Η Αττική συγκεντρώνει πάνω από το 55% των μολύνσεων πανελλαδικά και εμφανίζει 6 φορές περισσότερα κρούσματα από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο enikos.gr συνεχίζεται έντονη η αυξητική πορεία στη Μύκονο και την Πάρο, αλλά υπάρχει ανησυχία για την Κέρκυρα όπου ήδη η διασπορά είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας και στη Ζάκυνθο.
Ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας και στη Λάρισα και την Κρήτη συνολικά, ενώ άλλες περιοχές που βρίσκονται σε αύξηση μολύνσεων, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά τις επόμενες 2 εβδομάδες είναι η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Θεσπρωτία και η Λακωνία.
Οι νοσηλείες συνεχίζουν να αυξάνονται, καλό θα είναι να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και να κάνουμε συχνά τεστ (1-2 φορές την εβδομάδα). Επίσης συνιστάται η αύξηση των τεστ από τον ΕΟΔΥ στις παραπάνω περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ