Οι δραματικές προσπάθειες διάσωσης ενός παιδιού, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των μεταναστών που εξέπνευσαν SOS στη Σάμο, καταγράφονται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό. Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Δευτέρα, 28/8).
Σκάφος του Λιμενικού, που πραγματοποιούσε περιπολία, εντόπισε μία πνευστή λέμβο με δεκάδες μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή «Νησάκια» βορειοανατολικά της Σάμου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, στη θέα του σκάφους οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα, ενώ η λέμβος άρχισε να βυθίζεται.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλεξε 37 άτομα, δύο εκ των οποίων ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους: μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί. Διενεργήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης και των δύο.
Στις εικόνες διακρίνονται τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδάκι, το οποίο ανέκτησε τις αισθήσεις του. Δυστυχώς, η γυναίκα δεν τα κατάφερε και έχασε την ζωή της.
Από τους διασωθέντες, οι 10 μετανάστες (3 γυναίκες, 3 άνδρες και 4 ανήλικα) μεταφέρθηκαν Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας που είχε χάσει τις αισθήσεις της. Οι υπόλοιποι 27 μετανάστες (5 γυναίκες, 8 άνδρες και 14 ανήλικα) παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου.
Σημειώνεται ότι σε άλλο ναυάγιο με μετανάστες που έγινε σήμερα στη Λέσβο, έχασαν την ζωή τους τέσσερα παιδιά: ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κοριτσάκια ηλικίας 8 και 14 ετών και ένα αγοράκι 8 ετών.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την διάσωση του παιδιού: