Σαλαμίνα: Στη φυλακή ο ιερέας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα (1/12) ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας στη Σαλαμίνα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, πάντως, ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας που λειτουργεί σε μοναστήρι στη Σαλαμίνα δήλωσε αθώος στην απολογία του και δεν αποδέχεται τις αξιόποινες πράξεις έτσι όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής (26/11) στη Σαλαμίνα διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του 68χρονου ιερέα σχηματίστηκε από την Υ.Π.Α. δικογραφία προανάκρισης για τα ανωτέρω αδικήματα, καθώς όπως προέκυψε, σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, εντός των μηνών Ιουνίου και Ιανουαρίου του 2023, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει να είναι φίλος του πατέρα του ανήλικου θύματος, κατά την διάρκεια επισκέψεων στο σπίτι τους, και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων του, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου (πλέον) παιδιού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη την Τετάρτη (22/11) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά απ’ όπου, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα, παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο Ε’ Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Πειραιά, και εκδόθηκε το ανωτέρω Ένταλμα Σύλληψης.

Επίσης, αμέσως μετά την ακινητοποίηση του ανωτέρω, δυνάμει σχετικής παραγγελίας του αρμόδιου Ανακριτή, από Αστυνομικούς της Υ.Π.Α., διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα καθώς και έρευνα στους χώρους του Ιερού Ναού, που λειτουργούσε ως ιερέας, και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.

Είχε κατηγορηθεί ξανά το 2018 για ασέλγεια σε βάρος 11χρονου

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άνδρας είναι γνωστός στις Αρχές π, καθώς είχε κατηγορηθεί ακόμη μία φορά πριν από πέντε χρόνια, το 2018, για ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός 11χρονου -τότε- αγοριού.

Τότε, είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του με τις ίδιες κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, ενώ είχε οριστεί δικάσιμος για αυτή την περίπτωση, με το εφετείο να εκκρεμεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ