Σαϊντού Καμαρά: Η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου

Δεύτερη πατρίδα του θεωρεί  την Ελλάδα ο Σαϊντού Καμαρά όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη δικαίωσή του στην υπόθεση της παραλίγο απέλασής του. 

Ο 18χρονος μαθητής που έφτασε στην Ελλάδα από τη Νέα Γουινέα πριν από τρία χρόνια και βρέθηκε αντιμέτωπος με την απέλαση, μετά τη δικαίωσή του και τη χορήγηση ασύλου, ευχαρίστησε σε δηλώσεις του όλους όσοι τον βοήθησαν να παραμείνει στη χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει «δεύτερη πατρίδα», στην οποία, όπως είπε “θέλει να φτιάξει τη ζωή του”.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην Ελλάδα, την οποία νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Θέλω να σπουδάσω και να ζήσω μία κανονική ζωή στην Ελλάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη και την αλληλεγγύη σας. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη όλου του κόσμου, ειδικά του σχολείου μου”, ανέφερε αρχικά ο 18χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου. “Κανένας δεν λέει ένα πρωί ότι θέλει να φύγει μακριά από τη χώρα του χωρίς σοβαρό λόγο. Όσα παιδιά έχουν ακούσει την ιστορία μου, έχουν μάθει κάτι από αυτή. Αν έχουν τους γονείς τους, να το εκτιμούν, γιατί πολλά παιδιά σαν εμένα δεν έχουν αυτή την τύχη”, συνέχισε ο Καμαρά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ