Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι θα υποστηρίξει στην απολογία της – “Ιατρικό λάθος η χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα” λέει ο δικηγόρος της

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, λίγες ώρες πριν από την απολογία της 33χρονης που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της μάνας από την Πάτρα είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι ο θάνατος της 9χρονης προέρχεται από ιατρικό λάθος.

“Εκτός από την εντολέα μου, είδα όλη τη δικογραφία. Είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορούμενη, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία, το παιδί δεν ήταν στα δικά της χέρια, αλλά στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση” είπε ο κ. Ζάρδας.

Στην επισήμανση ότι οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί κεταμίνη, απάντησε” ότι “εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Μιλάμε για ιατρικό λάθος, σαφέστατα. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο στην ανακρίτρια.  Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προκύπτει από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους”.

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Ζάρδας διορίστηκε από το κράτος, ενώ ο δεύτερος συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, από την πλευρά της κατηγορουμένης.

Ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του την Κυριακή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Είναι η θέση της από την αρχή, δεν υπήρξε στιγμή που να έχει αλλάξει την αρχική της θέση. Είναι αυτό ακριβώς, η απόλυτη άρνηση της κατηγορίας. Έχουμε εστιάσει στα δεδομένα που έχουν έρθει από το νοσοκομείο, μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή της η μικρή. Έχουμε εστιάσει και έχουμε εντοπίσει όλες τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έγιναν από τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία της”.

Και πρόσθεσε: “Η ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ