Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αδιαθεσία της κατηγορουμένης και η κατάθεση της παιδιάτρου – «Δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί»

Ρούλα Πισπιρίγκου

Με τις καταθέσεις γιατρών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

της Άννας Κανδύλη

Σήμερα καταθέτει η κ. Μένια Γράψα, η οποία είχε εξετάσει το κοριτσάκι όταν εισήχθη με αναφερόμενους από τη μητέρα του σπασμούς στο νοσοκομείο.

Όπως είπε η μάρτυρας, εξέτασε το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία και αποφάσισε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021. «Όταν έβλεπα το παιδί δεν ήξερα το ιστορικό της οικογένειας» είπε η κ. Γράψα σημειώνοντας πως δεν πείσθηκε από την αναφορά της μητέρας ότι η Τζωρτζίνα εκδήλωσε σπασμούς.

Συνεχίζοντας η μάρτυρας ανέφερε πως από την εξέταση διαπίστωσε πως οι σφίξεις του παιδιού, το οξυγόνο του και η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογικά. «Η μητέρα μας είπε για σπασμούς. Μας είπε ότι τα ματάκια της ανοιχτά και ότι της είπε «μαμά τρέμω δεν μπορώ να σταματήσω». Πυρετό δεν είχε και σκέφτηκα κάποια δηλητηρίαση από φάρμακο. Ρώτησα να υπήρχαν χάπια στο σπίτι και μου είπε “ναι αντι-επιληπτικά γιατί είχε κάποιο ισχαιμικό”».

Αλέξης Κούγιας: «Κατασκευασμένη εικόνα»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, αμφισβήτησε την κατάθεση της μάρτυρος. Όπως είπε, κατασκεύασε μια ψεύτικη εικόνα λέγοντας για αντι-επιληπτικά χάπια ενώ η εντολέας του της είχε πει ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια.

Συνεχίζοντας ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε στη μάρτυρα τις εξής ερωτήσεις:

Σε αυτό το σημείο η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε να βγει για λίγο έξω από την αίθουσα με την πρόεδρο να της το επιτρέπει. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Εισαγγελική παρέμβαση για φωτογραφίες από το δικαστήριο

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη μέσα από τη δικαστική αίθουσα που διεξάγεται η δίκη.

Ήδη δόθηκε παραγγελία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών και εφόσον εντοπιστούν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Exit mobile version