Ρούλα Πισπιρίγκου: “Ήταν σε πλήρη σύγχυση εκείνο το πρωί”, λέει ο δικηγόρος της για τον θάνατο της Ίριδας

Για τις αντικρουόμενες πληροφορίες και μαρτυρίες σχετικά με την ώρα θανάτου της Ίριδας μίλησε ο ‘Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, στο θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στη μαρτυρία για τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, ενώ το παιδί νοσηλευόταν στο Ωνάσειο.

Όσον αφορά στον χρόνο θανάτου της Ίριδας και το γεγονός ότι η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε πως ο θάνατος επήλθε μεταξύ 08:00-09:00 το πρωί, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση λέει στις 11.30, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε πως “μάλλον εννοεί την ώρα της οριστικής βεβαίωσης, διάγνωσης του γεγονότος ότι  το μικρό βρέφος ήταν νεκρό. Άλλωστε, λέει “εγώ βρήκα το παιδί νεκρό, κάλεσα στις 10.45 και η ώρα θανάτου ήταν 11.30″. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν έχει και λογική σαν αναφορά και δεν υπάρχει χρονική σειρά στα γεγονότα έτσι όπως αναφέρονται. Προφανώς εννοεί την οριστική διάγνωση του γεγονότος ότι έχει επέλθει ο θάνατος του μωρού…”.

Το 08.00-09.00 που λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου “προκύπτει από την εντύπωση που ενδεχομένως αποκόμισε η ίδια, από το γεγονός ότι ίσως δεν άκουσαν το μωρό από την ώρα εκείνη και μετά. Ήταν σε πλήρη σύγχυση εκείνο το πρωί και ιδιαίτερα την ώρα που έκαναν αυτές τις δηλώσεις με το περιστατικό και το συμβάν και έτσι όπως είχε συμβεί” σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ωστόσο, στην επισήμανση ότι και οι δύο αδελφές είχαν πει ότι δεν είχαν επισκεφθεί το παιδί τη νύχτα και για πρώτη φορά βρέθηκε το παιδί να μην έχει αναπνοή στις 10.50, καθώς και ότι η ώρα “08.00-09.00″δεν προκύπτει από κάπου, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε: “Η ίδια αναφέρει ότι νωρίτερα είχε σηκωθεί και είχε ελέγξει το μωρό, πιθανότατα είναι εκείνη η ώρα, και υπολογίζει ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά πιθανότατα επήλθε το μοιραίο”.

“Ήταν Σάββατο, σηκώθηκαν γύρω στις 11 παρά και τότε διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν είχε παλμό” συμπλήρωσε ο δικηγόρος, για να σπεύσει να διευκρινίσει πως “η υπόθεση της μικρής Ίριδας δεν έχει έρθει στα χέρια μου ως δικογραφία, όπως της Τζωρτζίνας” και πως όσα ξέρει τα έχει ακούσει από μαρτυρίες και συζητήσεις.

Σχετικά με τη μαρτυρία για τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα κατά την νοσηλεία της στο Ωνάσειο, εκδοχή στην οποία επέμεινε παρά τη διάψευση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “έχουμε πληροφορία για τη νοσηλεία που αφορά γενικά τη στάση της μητέρας και της σχέσης της με το παιδί, υπάρχει μια μαρτυρία που έχει λάβει και η κατηγορουμένη πριν συλληφθεί προφορικά, αλλά και ο προηγούμενος συνήγορός της και εγώ. Αφορά τη χορήγηση κεταμίνης… Υπάρχει αναφορά πως και στο παρελθόν  είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα η συγκεκριμένη ουσία σε σχέση με αυτό που έχει εξαγγελθεί ότι πρόκειται να γίνει τοξικολογική εξέταση για χορήγηση κεταμίνης στο παιδί σε προγενέστερο χρόνιο, όχι ότι η συγκεκριμένη χορήγηση είναι η η αιτία θανάτου. Είναι προφανές πως μετά από 7 μήνες η ουσία έχει μεταβολιστεί και δεν μπορεί να είναι η ίδια ουσία που βρέθηκε κατά την τοξικολογική εξέταση του μικρού παιδιού”, ενώ είπε πως τα εν λόγω έχει υποστηρίξει “ένα άτομο που εκείνο το διάστημα εργαζόταν στο νοσοκομείο και προτίθεται να καταθέσει στις Αρχές”.

Για το αν έχει υπάρξει επικοινωνία της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “απ’ ό,τι ξέρω δεν έχει καμία επικοινωνία και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή επαφή μεταξύ τους”. Επίσης σχετικά με τη δήλωσή της ότι θα ζητήσει διαζύγιο από τον σύζυγό της, ο συνήγορός της επεσήμανε ότι του είπε πως δεν είναι θέμα του παρόντος και προέχει η απόδειξη της αθωότητάς της στην οποία εμμένει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ