Βασίλισσα Ελισάβετ: Απούσα από την πασχαλινή λειτουργία – Πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στη λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια που η βασίλισσα δεν θα δώσει το “παρών” στην πασχαλινή λειτουργία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα εκπροσώπησαν τη βασίλισσα σε λειτουργία για τη Μεγάλη Πέμπτη στο Ουίνδσορ σήμερα, αλλά την Κυριακή του Πάσχα θα βρίσκονται στην έπαυλή τους στο Αμπερντισάιρ.

Ωστόσο, άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκτός της βασίλισσας, του πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης, αναμένεται να παραστούν στην κυριακάτικη λειτουργία του Πάσχα.

Αυτή φέρεται να είναι η πρώτη πασχαλινή λειτουργία που η βασίλισσα θα χάσει εδώ και πέντε δεκαετίες, σύμφωνα με τον βιογράφο και καλό φίλο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Όμιντ Σκόμπι.

Ή τελευταία φορά που η βασίλισσα έχασε τη λειτουργία τόσο της Μεγάλης Πέμπτης όσο και της Κυριακής του Πάσχα φέρεται να είναι το 1970 όταν η Ελισάβετ ήταν σε περιοδεία στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, που διήρκεσε από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Η 95χρονη μονάρχης αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και έτσι αποφεύγει τις πολλές μετακινήσεις αλλά και την ορθοστασία.

Φέτος η Κυριακή του Πάσχα 17 Απριλίου συμπίπτει με την ημέρα κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, του πολυαγαπημένου της συζύγου για περίπου 70 χρόνια. Μάλιστα, η κηδεία του έγινε επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ