Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιμένει στην επανεξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Η κεταμίνη και ο “ελιγμός”

Την υπερασπιστική της γραμμή “χτίζει” η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παραμένει προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της. Εν αναμονή και του πορίσματος των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η 33χρονη φαίνεται πως επιμένει στην επανεξέταση του δείγματος αίματος της 9χρονης Τζωρτζίνας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο δικηγόρος της 33χρονης προχώρησε σε ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης της 18ης ανακρίτριας, για επανεξέταση του δείγματος που αναλύθηκε από τον καθηγητή Ράικο στο Ειδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ και βρέθηκε η θανατηφόρα δόση της κεταμίνης – βάσει του οποίου στοιχείου ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατόπιν προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην ένσταση που προχώρησε ο Όθων Παπαδόπουλος και θα κριθεί από δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες της “Π”, η υπεράσπιση επιμένει σε επανεξέταση του δείγματος αίματος της 9χρονης Τζωρτζίνας από το Ειδικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, προσκομίζοντας έγγραφο του διευθυντή Αριστείδη Τσατσάκη που διαβεβαιώνει ότι δύναται, σε αντίθεση με το αιτιολογικό της απόρριψης του αιτήματος επανεξέτασης εκεί με την Πρυτανεία να υποστηρίζει πως από πλημμύρες αχρηστεύτηκαν μηχανήματα του Εργαστηρίου.

Τζωρτζίνα- Πάτρα- θάνατος

Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο αίτημα της υπεράσπισης απορριφθεί, τότε -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- η πλευρά Πισπιρίκου θα ζητήσει από τον κ. Τσατσάκη ν’ αναλάβει Τεχνικός Σύμβουλος της κατηγορουμένης και ως τέτοιος θα υποβληθεί νέο αίτημα επανεξέτασης, με το επίμονο επιχείρημα ότι αυτή έχει το δικαίωμα να ελέγξει το δείγμα με το οποίο διώχθηκε.

Γιατί όμως η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου επιμένει τόσο πολύ στην επανεξέταση από τον εν λόγω ακαδημαϊκό του Ηρακλείου; Οι ίδιες πληροφορίες της “Π”, θέλουν τον (παγκοσμίως) γνωστό καθηγητή να έχει δει τις εξετάσεις του ΑΠΘ και να έχει καταλήξει πως η “μεθοδολογία” που ακολουθήθηκε είναι λανθασμένη και προφανώς μέσω της επανεξέτασης θα προκύψουν άλλα δεδομένα, όχι ως προς την κεταμίνη αλλά κυρίως ως προς την ποσότητα αυτής. Στοιχείο, που αν προκύψει, θα αποτελεί ένα “όπλο” αμφισβήτησης της αρχικής κατηγορίας.

Γιατί δεν βρέθηκε η ουσία “ρουκορόνιο”;

Μεταξύ των άλλων, η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένει και μία ακόμα απάντηση. Στο γιατί, στην εξέταση του ΑΠΘ, δεν αναφέρεται η ουσία “ρουκουρόνιο‘ στο αίμα της Τζωτζίνας, παρότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων, όπου εξέπνευσε, αναφέρουν ότι της χορήγησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάνηψης. Αντιθέτως εντοπίστηκε μόνο ή… κυρίως η κεταμίνη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ