Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Σχεδιασμένη κλιμάκωση by the book από την Τουρκία

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή έκανε λόγο για σχεδιασμένη κλιμάκωση by the book από την Άγκυρα.

“Το κλίμα είναι ναρκοθετημένο από τις τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου, θυμίζω ότι πριν από μία εβδομάδα έκοψε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική πλευρά” ανέφερε.

“Αυτό που διαπιστώνουμε εδώ και 1,5 χρόνο είναι μια συνειδητή, σχεδιασμένη κλιμάκωση by the book, σαν να είναι ένα εγχειρίδιο κλιμάκωσης της έντασης” σημείωσε.

“Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έχει σωρευτεί τόσο μεγάλη μάζα έντασης, που το λογικό είναι να παραμείνουμε σε αυτό το κλίμα. Και δεν αποκλείω – δεν λέω ούτε θερμό επεισόδιο, ούτε επεισόδιο – μιλάω για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης που θα φτάσει μέχρι τις ημέρες λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής ώστε να δραματοποιηθεί η παρουσία των δύο στο ΝΑΤΟ, δηλαδή του Τούρκου Προέδρου και του Έλληνα Πρωθυπουργού. Εάν αυτό το κλίμα είναι τόσο έντονο και βαρύ, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξει προσπάθεια διαμεσολάβησης της συμμαχίας ή των άλλων αρχηγών για να μιλήσουν οι δύο” περιέγραψε.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο επιθετικής ενέργειας από την Τουρκία απάντησε ότι “δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα διαβεί τελικά το κατώφλι της λογικής και θα περάσει στον χώρο του παραλογισμού και της καταστροφικής πολιτικής μιας σύγκρουσης. Βλέπω όμως μια διατήρηση της έντασης στην προσπάθεια να οδηγηθεί η Ελλάδα, αυτό πιστεύουν αλλά θα μας βρουν απέναντι, σε μια κατάσταση που θα πρέπει να επιλέξει είτε να συζητήσει πράγματα που είναι αδιανόητο να συζητήσει είτε να υφίσταται μια συνεχή ένταση. Αυτή είναι η στρατηγική της Τουρκίας” πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ