Ρόδος: Ξεκινά η δίκη της νύφης που παρέσυρε με το αυτοκίνητο την πεθερά της

Μία 42χρονη κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητό της την 68χρονη πεθερά της, με αποτέλεσμα η δεύτερη να υποστεί κακώσεις στο κεφάλι και να χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, στη Ρόδο.

Η 42χρονη κάτοικους Αρχαγγέλου πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στις 21 Οκτωβρίου 2022.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική», η 42χρονη βρίσκεται σε διάσταση με τον γιο της 68χρονης από τον Φεβρουάριο του 2022 και έκτοτε βρίσκονται σε αντιδικία.

Ως γονείς δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού ηλικίας 13 ετών κι ενός κοριτσιού ηλικίας 6 ετών, ήλθαν σε δικαστική αντιπαράθεση αρχικώς για την επιμέλειά τους.

Ο 51χρονος πατέρας άσκησε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και με προσωρινή διαταγή την 14η Μαΐου 2022 εξασφάλισε την επιμέλεια των παιδιών με την επίκληση του ισχυρισμού ότι η μητέρα και το περιβάλλον της ασκούν βία σε βάρος του 13χρονου αγοριού.

Το 13χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο σπίτι του πατέρα, ο οποίος εργάζεται και τον συνδράμει η μητέρα του και η οικογένειά της, ενώ το 6χρονο κορίτσι παρέμεινε με την μητέρα, παρά την προσωρινή διαταγή.

Στην πορεία, η μητέρα καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον Ιούνιο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή για παραβίαση της προσωρινής διαταγής, με τον πατέρα να ισχυρίζεται ότι δελεάζει το 6χρονο κορίτσι και δημιουργεί συνθήκες ώστε να μην θέλει να μείνει μαζί του. Μετά την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου το παιδί μεταφέρθηκε και έμενε με το αδελφάκι του στο σπίτι του πατέρα.

Το επεισόδιο με την παράσυρση

Το απόγευμα της 17ης Ιουνίου 2022 κι ενώ ο πατέρας βρισκόταν στην εργασία του και η 6χρονη ήταν με την γιαγιά, δύο παιδιά μετέβησαν στην οικία και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει για παιχνίδι στην αυλή.

Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι η εν διαστάσει σύζυγός του σκηνοθέτησε επεισόδιο και συνθήκες για να αποδείξει ότι δήθεν η φύλαξη του παιδιού ήταν πλημμελής. Το 6χρονο παιδί βρέθηκε από την γιαγιά που το αναζήτησε εντός του αυτοκινήτου της μητέρας του, η οποία διαμένει σε κοντινή απόσταση, και σκόπευε την στιγμή εκείνη να μεταβεί με τον παιδί στο ΑΤ Αρχαγγέλου για να τους καταγγείλει.

Η 68χρονη προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο και έβαλε το σώμα της μπροστά από το όχημα προκειμένου να εμποδίσει την διαφυγή της με το ανήλικο παιδί. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν η 42χρονη ξεκίνησε το αυτοκίνητο, ανέπτυξε ταχύτητα και την παρέσυρε με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι. Από την πλευρά της, η 42χρονη υποστηρίζει ότι η πεθερά της «πετάχτηκε» μπροστά της.

Ως συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του πατέρα παρίσταται ο δικηγόρος Δήμος Μουτάφης και της κατηγορούμενης ο δικηγόρος Γιώργος Κυπραίος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ