Ρόδος: Ποινική δίωξη σε πατέρα και γιο για την δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

Σοκ επικρατεί στη Ρόδο με τις αποκαλύψεις για την δολοφονία του 46χρονου εργολάβου, πατέρα τριών παιδιών. Ο 53χρονος Ροδίτης και ο 20χρονος γιος του προσήχθησαν πριν από λίγο ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, που τους άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

Πατέρας και γιος συνοδεύονταν από τους δικηγόρους τους Άκη Δημητριάδη, Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη.

Αμέσως μετά την δίωξη, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει η Ροδιακή μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτηση τους.

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας

Από πληροφορίες αλλά και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, προκύπτει ότι ο 53χρονος πατέρας έχει ομολογήσει προανακριτικά στους αστυνομικούς πως σκότωσε τον 46χρονο αλλοδαπό, αλλά ισχυρίζεται πως επρόκειτο για ατύχημα, καθώς όλα έγιναν στο πλαίσιο άμυνας απέναντι του, όπως λέει.

Ο 53χρονος φέρεται να είπε πως ο εργολάβος μετέβη στο ξενοδοχείο του για να του ζητήσει να του δώσει τα χρήματα που του όφειλε (ποσό άνω των 70.000 ευρώ), ήταν σε κατάσταση μέθης και επιτέθηκε στον 20χρονο γιο του.

Προκειμένου να σώσει το παιδί του, είπε ο 53χρονος, μπήκε στη μέση και χτύπησε τον αλλοδαπό, ενώ του πέρασε και ένα σχοινί στον λαιμό. Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του, πατέρας και γιος τον μετέφεραν από κοινού σε περιοχή μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου.

Το πρωί, κατά την ομολογία του, υπέδειξε το σημείο όπου τοποθέτησαν το πτώμα. Ο άτυχος 46χρονος φορούσε μόνο το εσώρουχό του και δίπλα του ήταν τοποθετημένο το σχοινί.

Όπως είναι γνωστό, ο εργολάβος έφυγε από το σπίτι του την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Καθώς περνούσαν οι ημέρες και ο 46χρονος αλλοδαπός δεν επέστρεφε αλλά ούτε και απαντούσε στο τηλέφωνο του, η σύζυγος και ο αδελφός του την Τετάρτη 31 Αυγούστου, μετέβησαν στην αστυνομία όπου και δήλωσαν την εξαφάνιση του.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του και την 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου σε κοντινή απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σπίτι του, ανοικτό και χωρίς τα κλειδιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ