Ρόδος: Κάθειρξη 15 ετών χωρίς ελαφρυντικό σε έναν από τους δολοφόνους της Τοπαλούδη για βιασμό 19χρονης ΑμεΑ

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 19χρονο κι έναν 23χρονο, που κρίθηκαν ομοφώνως ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για ομαδικό βιασμό από κοινού. Πρόκειται για μία πράξη που τελέστηκε στη Ρόδο την 1η Δεκεμβρίου 2018 με θύμα 19χρονη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την «Δημοκρατική», μετά την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη την 18η Νοεμβρίου 2018, ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής , μαζί με έναν 23χρονο βίασαν μία 19χρονη ΑμεΑ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι δυο τους είχαν μεταβεί στον υπαίθριο χώρο πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, όπου συχνάζουν άτομα νέα σε ηλικία και μεταξύ αυτών και η παθούσα προτείνοντάς της να τους ακολουθήσει στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο  19χρονος με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική.

Η παθούσα, η οποία πάσχει από ψυχική – πνευματική διαταραχή κι έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, πειθόμενη αρχικά από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει και να επιβιβαστεί μαζί τους στο αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, αφού μετέφεραν την κοπέλα με το όχημα σε υπαίθριο χώρο κοντά στην παραλία, ο 19χρονος παρουσία και του 23χρονου, άσκησε στην 19χρονη σωματική βία ενώ την εξανάγκασε να προβεί σε ασελγή πράξη.

Έπειτα, οι κατηγορούμενοι ακινητοποίησαν την κοπέλα, κρατώντας της τα χέρια, και την οδήγησαν στην περιοχή του Ενυδρείου όπου την ανάγκασαν να ανεχθεί συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις.

Στην απολογία τους ο 19χρονος ισχυρίστηκε ότι η πράξη τελέστηκε με την συναίνεση της, ενώ ο δεύτερος, που επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό, υποστήριξε ότι δεν ήρθε σε επαφή μαζί της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ